RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bukser beslaglagt

Sist oppdatert:
Politiet har gjort beslag av minst en bukse uten lommefôr hos 55-åringen som er utpekt som Lommemannen.

SKI (Nettavisen): Ved ransaking av oppholdssteder knyttet til mannen har politiet beslaglagt minst en bukse som manglet lommefôr. Dette kom fram på Follo-politiets pressekonferanse på Thon Hotel Ski lørdag ettermiddag.

Les også: Dette er lommemannen

Lommemannen er kjent for å bruke nettopp slike bukser da han lurte unge gutter med at han trengte hjelp til å ta fram nøkler eller andre ting. På den måten befølte de ham innenfor buksa.

- Ennå gjenstår ransaking av hans bosteder, sa politiadvokat Jorid Kile Berg ved Follo politidistrikt.

Hun bekreftet at det er gjort en rekke beslag i saken, men utover buksebeslaget ville hun ikke gå ut med detaljer om hva som er beslaglagt.

- Der vi er ferdig med ransakingen har vi gjort beslag av interesse for saken, sa Kile Berg.

(Saken fortsetter under)

205217

Avhør avbrutt
Kile Berg brukte anledningen til å rette på et sitat hun ga fredag: et av forholdene 55-åringen er siktet for har en minstestraff på to år og en øvre grense på 15 års fengsel.

Avhøret av 55-åringen ble påbegynt fredag, men ble raskt avbrutt fordi den siktede ønsket å gå gjennom saksdokumentene med sin forsvarer Tor Erling Staff. Staff møtte lørdag sin klient på Ila fengsel i Bærum.

- Det gjenstår også å gjøre flere vitneavhør, sa Kile Berg.

Les også: Derfor ble han siktet

Mistenkt for 150 overgrep
Mannen politiet mener er Lommemannen, er millionær og selvstendig næringsdrivende i Bergen. Han har aldri vært dømt for noe. Fredag ble han pågrepet av politiet og siktet for 11 sexovergrep mot unge gutter, og mistenkt for ytterligere 150 overgrep mot barn. Mannen blir fremstilt for varetektsfengsling mandag formiddag.

- Det er lite sannsynlig at siktelsen mot ham blir utvidet før mandag, sa Kile Berg.

Politiet mener den pågrepne er Lommemannen, en sexovergriper politiet har brukt mange år på å jakte på. Lommemannen er norgeshistoriens største overgriper. Siden 1990 har Lommemannen, alias Bandasjemannen, forgrepet seg på flere hundre gutter over hele Norge. Politiet opererer med en liste på over 160 registrerte saker.

SEFO koblet inn
Politimesteren i Follo politidistrikt, Arne Jørgen Olafsen, opplyste på pressekonferansen at Spesialenheten for politisaker ser på saken og vil vurdere den løpende. Årsaken er at 55-åringens bror har jobbet i politiet.

- Det er kommet hentydninger i media om at siktedes bror skal ha påvirket etterforskningen. Vi har ingen indikasjoner på at det har skjedd, sa Olafsen.

Takket pressen
Fredag ba politiet om at pressen ikke skulle publisere bilder av 55-åringen, noe pressen så langt har respektert.

- Jeg vil takke for at det ikke har blitt publisert bilder av ham. Det er viktig, for blir det publisert bilder av ham så vil det kunne hindre oppklaring av flere saker. Om vitner har sett bilder av ham i avisa, så vil en eventuell fotokonfrontasjon miste sin bevisverdi, sa Kile Berg.

Etter pågripelsen fredag har politiet fått mye informasjon som til nå har vært ukjent. Kile Berg ba lørdag alle som har nye opplysninger om å kontakte Kripos på tipstelefon 23208888 eller epost lommemannen@kripos.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere