*Nettavisen* Nyheter.

Bunadstyver skar seg gjennom betong

Tyvene tok seg gjennom tak, to vegger og et betonggulv. Utbyttet ble noen få klesplagg. Se de bildene her.

18.11.07 18:13

Politiet i Rogaland karakteriserer tyveriet fra Sparkjøp i Reeveien på Bryne som profesjonelt. Taktikken som ble brukt, er også kjent fra flere andre innbrudd på Vestlandet. Derfor er politiet ekstra interessert i å ta gjerningsmennene.

- Det var godt planlagt. Tyvene har skåret hull gjennom taket og inn i lokalene til Kverneland bil. Derfra skar de seg gjennom gulvet og ned i Sparkjøp. Der tok de seg gjennom veggen til kassarommet, forteller operasjonsleder Brit Randulff Karlsen til Nettavisen.

Unngikk alarmen
Uten å utløse alarmen tok ranerne seg altså gjennom et metalltak, to gipsvegger, et vindu og et betonggulv. Ferden endte i kassarommet til Sparkjøp. Likevel gikk de aldri inn i rommet og forsøkte seg på safen.

- Det ser ikke ut som om de har vært inne i rommet, sier Karlsen.

Det eneste ranerne tok med seg, var et par bunader og noen mc-jakker. Safen og alt i kassarommet ble altså stående urørt.

- Helt utrolig
- Det virker helt utrolig. De må ha brukt lang tid på jobben, sier daglig leder i Kverneland Bil, Arve Edland, til Nettavisen. Han forteller at hullet er 40 centimeter dypt og cirka 50 centiemter i diameter - akkurat stort nok til at en person kan ta seg gjennom hullet med stige.

Tyvene tok seg inn og ut samme vei. De må altså ha kjent til bygget for å vite hvor i verkstedlokalet de skulle ta veien for å komme riktig ned på butikken.

Ønsker tips
Det var ansatte ved butikken som varslet politiet søndag morgen. Politiet håper nå at publikum kan hjelpe.

- Vi er interessert i å snakke med alle som har sett noe mistenkelig der enten natt til søndag, eller i dagene før. Vi regner med at de har vært der og rekognosert i forkant, sier Karlsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.