RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2)

Buss blåste av veien

Sist oppdatert:
10 personer ble skadd, to alvorlig, da en ekspressbuss blåste av veien på E6 over Dovrefjell i natt.

55 passasjerer, voksne og barn, måtte ut i snø, mørke og vind da ekspressbussen blåste av veien og veltet på E6 ved Fokstua mellom Dombås og Hjerkinn på Dovrefjell natt til fredag.

Ti personer ble skadd, to alvorlig. De skadde ble brakt til sykehus i Trondheim, Lillehammer og Elverum. Kommunikasjonssjef Marit Kvikne ved St. Olavs hospital opplyser til Nettavisen at to kvinner, 20 og 23 år gamle, er alvorlig skadde. 20-åringen befinner seg på intensivavdelingen, mens 23-åringen skal opereres. Begge har pådratt seg klemskader. Sykehuset betegner deres tilstand som stabil.

- Klokka fire var samtlige passasjerer fraktet bort fra skadestedet. Bussen ligger der fortsatt, sier operasjonsleder Sidsel Svarstad ved Gudbrandsdal politidistrikt til Nettavisen fredag morgen. Politiet bekrefter at det er tatt hånd om 55 passasjerer.

Blåste av veien
Den to etasjer høye ekspressbussen tilhørte Lavprisekspressen og var på vei fra Trondheim til Oslo. Kl. 02.30 blåste den av veien og veltet. Det var svært glatt på ulykkesstedet.

- Vi veltet halvveis og kom opp på hjulene igjen, men vi var blitt så ustabile og kom ut i grøfta og veltet helt, forteller passasjer Pernille Jansen Berg (30) til Kanal 24.

Hun forteller at det var et ufyselig vær på fjellet.

- Det blåste noe helt vanvittig og det snødde i tillegg. Det blåste så mye at det var vanskelig å gå. Det var kjempekaldt. Så fort vi kom ut ble vi puttet i en ambulanse.

GRATIS OPPSETT: Les Nettavisen på mobil

I sjokk
- Det var ganske dramatisk, forteller en annen av passasjerene til Nettavisen. Vedkommende ønsker å være anonym.

- To ble klemt fast, og noen passasjerer måtte grave ut ei jente som satt fast nederst i bussen. Det var også en dame som hang fast i beltet og ikke kom seg løs fordi hun hadde brukket armen, forteller passasjeren.

- Bussjåføren ropte at vi måtte knuse rutene og komme oss ut i tilfelle det skulle skje noe farlig. Ute var det helt mørkt, sterk vind, masse snø og kaldt. Ikke alle hadde fått på seg jakkene. Noen var i sjokk og hadde ikke tenkt på å kle på seg. En skadet seg veldig i ansiktet, og det var mye blod. Jeg tror det var to barn om bord, sier passasjeren.

Svært glatt
Bussen veltet midt på fjellet, rett ved Fokstua ved E6 nord for Dovre.

Det var svært glatt da ulykken skjedde. Også ambulansen var uheldig og skled av veien.

- Da vi gikk mellom bilene, ble vi så å si blåst av veien, sier en passasjer.

Bussen skal ha holdt 30-40 km i timen over fjellet. Sea King redningshelikoptre ble satt inn fra Ørlandet, og ambulanse, politi og brannvesen ble satt inn i arbeidet.

Politiet kunne fredag morgen ikke oppgi det eksakte passasjertallet, men opplyste at det var mellom 50 og 60 passasjerer med bussen, både voksne og barn. Senere ble det opplyst at passasjertallet var 55.

Politiet søkte med hunder på ulykkesstedet for å forsikre seg om at ikke noen befant seg ute i snømassene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere