Gå til sidens hovedinnhold

Busser skal beskytte barnetoget også i år

Beredskapsetaten i Oslo har besluttet å sette ut busser som skal sperre sentrumsgater 17. mai også i år, selv om trusselvurderingen er nedjustert.

Trusselvurderingen var oppjustert til «sannsynlig» 17. mai i fjor, og barnetoget i Oslo var flankert av busser som sperret gatene inn mot Karl Johan som et tiltak for å forhindre terror.

I november 2017 ble trusselvurderingen nedjustert fra «sannsynlig» til at det var «mulig» med et angrep, men samme sikkerhetstiltak blir likevel gjennomført i årets feiring, skriver NRK.

Beredskapssjef Ann Kristin Brunborg i Oslo kommune sier at dette innebærer sperring av sentrumsgater med store blomsterkrukker og kjøretøyer. Hun forteller også at politiet har bedt kommunen å stille med busser igjen.

– Det er et trusselbilde som krever at vi skal sikre barnetoget. Trusselnivået var et hakk høyere i fjor, men vi hadde også sikringstiltak før det, sier hun til rikskringkasteren.

Brunborg tror imidlertid at publikum vil merke lite til tiltakene.

– Mye av dette er tiltak folk er vant til å se i bybildet. I fjor fikk vi mange positive tilbakemeldinger på at det ikke var stor inngripen i bybildet, og at folk syntes det var helt greit, sier hun.

Les også: MDG går inn for nasjonalt forbud mot gassballonger på 17. mai

Politiet i Oslo sier til NRK at de fortsatt er i planleggingsfasen og ikke ønsker å si noe om sikkerhetstiltakene nå. De kan heller ikke bekrefte om de hvite, tunge trailerne vil bli brukt i år.

Brunborg sier også at beredskapsetaten vurderer å flytte de store blomsterkrukkene midt på gaten i Karl Johan, for hindre at de står i veien for barnetoget.

Les også: Ekspert har én god og én dårlig nyhet til pollenallergikere

Kommentarer til denne saken