Gå til sidens hovedinnhold

Bussforhandlinger på overtid

Partene fortsatte forhandlinger på overtid da fristen gikk ut klokken 22 torsdag kveld. Busspassasjerer på Østlandet, i Møre og Romsdal, Rogaland og Nord-Norge kan oppleve innstilte ruter fredag morgen om det blir streik.

-Jeg håper og tror på en endelig avklaring før midnatt, sa meklingsmann Dag Nafstad ved 23.30-tiden torsdag kveld.

10.000 LO- og YS-organiserte bussjåfører og renovasjonsarbeidere omfattes av forhandlingene. Streikevarslet gjelder både flybussruter, lokalruter og ekspressbusser.

- Vi er i gang med en langspurt. Vi har vært gjennom det meste og har fremdeles to parter som er opptatt av å finne fram til en løsning. Vi er i en dialog, og jeg er optimist. Men samtidig er ikke alt på plass, så det er fortsatt en reell streikefare, sa meklingsmann Dag Nafstad til NTB om lag halvannen time før meklingsfristen gikk ut.

Fare for streik
Dersom partene ikke klarer å bli enige, vil busser over hele landet parkere fra fredag morgen. Skolebusser, enkelte flybusser, lokalruter og ekspressbusser vil bli innstilt.

Meklingsmann Nafstad jobbet torsdag kveld med håp om å kunne legge fram en skisse til løsning like før meklingsfristen klokken 22.

- Det er en grei målsetting å unngå å sitte ut over natten, men det blir ikke lagt fram noen skisse fra meg før alle enkelthetene er på plass. Det er først da man ser helheten, og fremdeles jobbes det hektisk med flere enkeltheter, sier Nafstad.

(NTB)

Reklame

KANONSALG: Halv pris på bestselgere hos Oakley