*Nettavisen* Nyheter.

Bussjåfør tatt med promille

Etter over en times leting fikk politiet endelig fatt i den synlig berusde føreren av en turistbuss. - Et under at ingen ble skadd, mener politiet.

20.02.05 14:58

Politiet mottok melding om en vinglete buss på veien mellom Elverum og Trysil klokken 12.06. En enhet rykket ut, men visste ikke nøyaktig hvor bussen beveget seg. Etter om lag halvannen time, var bussen lokalisert og sjåføren tatt i arrest.

- Et under at ingen ble skadd
- Det er et Guds under at det ikke ble noen ulykker på sjåførens ferd, før han ble stanset og pågrepet, sier operasjonsleder Trond Sulen ved Hedmark politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Meldingen til politiet kom fra bekymrede forbipasserende, som observerte den utrygge kjøringen.

- Sjåføren stanset også underveis, og folk som forsøkte å få kontakt med ham, mente han luktet sprit, forteller politiet.

Dét siste viste seg å stemme da politiet smått om senn fant mannen - på Riksvei 26 ved Lillerødåsen utenfor Engerdal.

Synlig beruset
- Mannen var synlig beruset. Heldigvis at det ikke skjedde noen ulykker på veien, det må virkelig ha vært et Guds under. Vi har fått meldinger om flere stygge situasjoner underveis, av flinke folk som klarte å svinge unna, får TV 2 Nettavisen opplyst.

Sjåføren er sendt til lege for promilletesting. Han var alene i den svenskregistrerte turistbussen, og er selv svensk statsborger.

Politiet vil gjerne takke årvåkne folk i nærområdet rundt ulykken, som fortløpende varslet om den berusede bussjåførens posisjon.

- Det gjorde det mye lettere for oss å finne ham, enn det ellers kunne ha vært. Vi måtte jo kjøre et stykke, understreker Sulen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag