RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bussjåfør dømt for bildrap

Sist oppdatert:
Tingretten mener bussjåføren (63) ble blendet av solen i ulykken som kostet en motorsyklist livet. Sjåføren er dømt til fengsel, men slipper soning.

Bussjåføren ble i Nordmøre tingrett dømt til 60 dagers betinget fengsel for uaktsomt drap og for brudd på veitrafikkloven, melder NTB. Dommen betyr at mannen slipper å sone.

Retten mener bussjåføren var uoppmerksom da han skulle krysse et veikryss i Surnadal på Nordmøre.

Bussen kolliderte med en motorsykkel, og motorsyklisten omkom. Nordmøre tingrett legger til grunn at bussjåføren ble blendet av solen da han skulle krysse veien.

- Tiltalte burde ha innsett at kryssing av veibanen uten å forvisse seg om at det ikke kom kjøretøy i motgående felt kunne føre til en dødsulykke. Retten er etter en konkret vurdering kommet til at tiltaltes uaktsomhet også omfatter dødsfølgen, fastslår dommen.

Retten peker på at det må kreves særlig oppmerksomhet når en buss på 12 tonn skal krysse kjørebanen for motgående trafikk. I formildende retning bemerker retten at tiltalte har mistet arbeidet sitt, og dermed inntekten, som en konsekvens av ulykken.

Den 63 år gamle bussjåføren var en meget erfaren sjåfør. Han har kjørt skadefritt fra 1975, og har aldri tidligere vært bøtelagt eller straffet. Ulykkesdagen skulle han kjøre fotballspillere fra Molde-regionen til en fotballkamp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere