RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Statsminister Kjell Magne Bondevik bærer armbånd til støtte for Live-8 aksjonen Make Poverty History.
Statsminister Kjell Magne Bondevik bærer armbånd til støtte for Live-8 aksjonen Make Poverty History. Foto: Tor Richardsen (SCANPIX)

Butikker skor seg på veldedighet

Sist oppdatert:
Flere butikker selger nå armbånd som ligner på veldedighetsbåndene som blant andre Kjell Magne Bondevik går med. Men budskapet er noe helt annet.

Statsminister Kjell Magne Bondevik, idol-kjendisene Tone Dabli Aaberge og Jorun Stiansen og Morten Gamst Pedersen er blant de som går med armbånd til støtte for Live-8. Også Kreftforeningen selger lignende plastarmbånd for en god sak, og har syklisten Lance Armstrong og den kreftrammede politiske rådgiveren til forsvarsministeren, Bengt Eidem, på laget.

Nå har blant andre Narvesen, Notabene og lekebutikken Edwins slått seg på trenden, men her går hele eller store deler av inntektene rett i lomma på produsenter og salgsledd, skriver VG.

I tillegg er budskapet et helt annet på disse båndene: «I’m a bitch», «I’m too sexy» og «Naughty by nature» er noen av påskriftene.

- Jeg bærer arbåndene på grunn av de gode sakene. Det er ille hvis kommersielle aktører forsøker å slå mynt på folks engasjement. Jeg håper folk velger å bruke de armbåndene hvor pengene går til en god sak, sier Bondevik til VG

Innkjøpssjef Sissel Nicolaysen i Notabene sier til VG at kjeden ikke har noen betenkeligheter med salget av armbåndene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere