RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Butt-siktede i isolasjon

Foto: STEINAR FIGVED/TV 2 NYHETENE
Sist oppdatert:
De to drapssiktede ble fredag varetektsfengslet i to uker med full isolasjon.

Det bekrefter politiadvokat Arvid Malde ved Rogaland-politiet til Nettavisen.

- Vi har fått medhold i to ukers fengsling i full isolasjon for Mirza Ghulam Hussain, sier Malde til Nettavisen fredag formiddag.

Datteren også i isolasjon
Også Hussains datter er fullstendig isolert i de neste to ukene. Kjennelsen kom fredag ettermiddag, det bekrefter hennes forsvarer.

- Hun godtok politiets krav allerede torsdag, og har tatt kjennelsen til etterretning, sier advokat Odd Rune Torstrup til Nettavisen.

Mirza Ghulam Hussain (57) er sammen med sin datter Uzma Mubeen Hussain (33) siktet for drapet på Zahid Mahmood Butt (54).

Les egen sak: Funnet nedgravd i hagen

Foreløpig obduksjon
Onsdag ble et lik funnet i hagen til Mirza Ghulam Hussain i Lagårdsveien i Stavanger. Den foreløpige obduksjonsrapporten kom fredag, men kunne ikke slå fast annet enn at den avdøde er en mann.

- Liket har ligget der så lenge at det er i en forfatning som gjør at det ikke er mulig å si noe om dødsårsaken, sier politiinspektør Ernst K. Rossebø i Rogaland politidistikt til Nettavisen.

Han sier at obduksjonsrapporten er ventet klar i løpet av neste uke. Politiet kan altså ennå ikke fastslå om den døde er Zahid Mahmood Butt, som har vært savnet siden 9. juli i fjor. Politiet har hele tiden trodd at Butt hadde blitt utsatt for en kriminell handling.

- Sjokkert
Torsdag skrev Nettavisen at verken Butts niese eller svoger vedgår å ha kjennskap til liket.

- Min klient fikk kjennskap til forholdet av politiet, og hun har gitt uttrykk for at hun hadde vanskelig for å tro at det var sant, sa Uzma Mubeen Hussains forsvarer Odd Rune Torstrup til Nettavisen.

Også Mirza Ghulam Hussains forsvarer Brynjar Meling opplyste at hans klient stiller seg uforstående til likfunnet.

- Han er sjokkert over funnet og stiller seg helt uforstående til det. Han sier han ikke har noen kjennskap til liket, og står ved sine tidligere forklaringer, sa Meling til NTB.

Les også: - Trodde ikke det var sant

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere