RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bygd innesperret etter flom

Foto: Privat (Stjørdalens Blad)
Sist oppdatert:
Mildværet skaper store problemer for trafikken i Trøndelag.

- Ingen kommer ut av bygda. Ingen kommer inn, sier Rune Musum fra Øvre Langstein til Stjørdalens Blad.

- Jeg kom meg ikke på jobb i dag, og det er det flere her oppe som ikke har gjort. Vi er faktisk innestengt på grunn av de store vannmengdene som har tatt både veien ved Drogset og stengt undergangen nede ved E6, sier han.

Fare for vannplaning

Snøsmelting og store nedbørsmengder har ført til flere stengte veier i dalføret nord for Trondheim.

En rekke bilister, og da særlig i Midt-Norge, har torsdag blitt møtt av flom, ras og stengte veier. Det er mye vann og stor fare for vannplaning advarer Statens vegvesen.

Sjefsingeniør Hågen Ven oppfordrer bilistene til å kjøre forsiktig og avpasse farten etter forholdene.

Sjekk været der du bor

Det er særlig stjørdalsdistriktet som torsdag ble rammet av store vannmengder etter mye nedbør og mildvær. Torsdag morgen gikk et ras tvers over E14 mellom Flora og Meådal.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) melder torsdag om at det er fare for lokale oversvømmelser som følge av isen i en elv brekkes opp på grunn av økt vannføring, tele i bakken og is og snø som delvis tetter rør, sluk og andre avløpsveier. Dette varselet gjelder for Møre og Romsdal, Trøndelag og sørlige deler av Nordland.

Også trøbbel i vest

Onsdag var det Vestlandet som hadde de største trafikale problemene. Også der var europaveier stengt på grunn av snøras og skredfare.

Les også:Skredkaos på Vestlandet

E6 over Kvænangsfjellet i Troms er også stengt torsdag, på grunn av uvær, opplyser Statens vegvesen. Uvær er det også over Hardangervidda, så på riksvei 7 blir det kolonnekjøring.

Riksvei 13 mellom Tau - Hjelmeland ferjekai, ved Skreppeneset i Rogaland er midlertidig stengt på grunn av snøras. Veien blir ikke åpnet før fredag.

I Sogn og Fjordane er riksvei 57 mellom Dale – Setenes stengt på grunn av fare for ras.

Riksvei 651 i Møre og Romsdal, mellom Høydalen - Straumshamn er midlertidig stengt på grunn av snøras. Det samme gleder riksvei 652 mellom Eidså - Lauvstad ferjekai, og riksvei 655 mellom Fivelstad bru - Lekneset ferjekai.

Flere mindre veier i Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag er stengt på grunn av flom, melder Statens vegvesen.

For flere detaljer sjekk deres trafikkmeldinger her.

Vann stopper toget

Nordlandsbanen er stengt på grunn av store mengder vann og ras. Strekningen er mellom Trofors og Mosjøen, og passasjerene blir fraktet i buss.

- Vi hadde håpet at vi kunne åpne igjen slik at nattoget natt til søndag kunne gå som normalt, men det er kanskje litt for optimistisk, sier informasjonssjef i Jernbaneverket Dag Svinsås til tv2nyhetene.no.

Også Meråkerbanen er stengt torsdag. Linjen går fra Trondheim til Östersund i Sverige og ble torsdag morgen stengt mellom Hell og Gudå. Lokalt store nedbørsmengder i kombinasjon med snø og is har medført tette stikkrenner slik at vann har trengt inn i underbygningen under jernbanesporene, melder Jernbaneverket på sine nettsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere