RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bygd vil avlyse 17. mai

Foto: Jeanette Pjaaka Hauge (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Altfor få har giddet å hjelpe til med å arrangere årets 17. mai-feiring. Nå står hele markering i fare for å bli avlyst.

For første gang i historien kan bygden Hjellvik på Osterøy stå uten festarrangement på nasjonaldagen. 17. mai-komiteen har opplevd laber interesse blant dem som er innkalt til møtene deres, og dersom ikke flere dukker opp, må bygdefolket dra andre steder for å feire 17. mai.

- Vi har alltid feiret 17. mai her. Det vil være svært trist om vi må avlyse nå, sier Svein Børtveit i programkomitéen, til Bygdanytt.

Hjellvik består av tre bygder, som alle bytter på å arrangere 17. mai-feiringen. I år var det «midtbygden» sin tur. 15 personer var innkalt til tjeneste i komiteen, men bare tre til fire stykker har dukket opp på møtene. Det er for lite til at den omfattende festen kan planlegges.

Men om det ikke blir fest, håper ikke Børtveit dette betyr slutten for feiringen av nasjonaldagen. Tvert i mot håper han det vil styrke lokalbefolkningens stå-på-vilje til neste års feiring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere