*Nettavisen* Nyheter.

Bygger drapssak på synsk

Trine Frantzen (Arkivbilde).

Trine Frantzen (Arkivbilde). Foto: POLITIET

Det synske vitnet påsto hennes egen bror hadde medvirket til Trine Frantzens forsvinning.

08.03.07 16:00

iBergen.no Kort tid etter at kvinnen hadde forklart seg om sine syner til politiet, ble hennes samboer løslatt fra varetekt, før fengslingstiden hans var gått ut. Forsvarerne til de to drapssiktede mennene rister nå på hodet av politiets grunnlag for siktelsen.

- Siktelsene i Trine Frantzen-saken er bygd på rykter, sier advokat Jostein Alvheim, som forsvarer 46-åringen som er siktet for å ha vært med på å gjemme liket av Trine Frantzen,

Må finne Trine
Fredag klokken 13 avsier tingrettsdommer Gunnar Torkildsen sin kjennelse mot de to siktede. Politiet har krevd at de to må sitte fire nye uker i varetekt. Forsvarerne krever løslatelse.

- Jeg ser løslatelsen av søsterens samboer fra varetekt i sammenheng med den politiforklaringen hun har gitt i Trine Frantzen-saken, sier advokat Alvheim.

Etter det iBergen.no erfarer, mener etterforskningsledelsen i Trine Frantzen-saken at de er helt avhengig av å finne Trine, for å kunne reise en eventuell drapssak, etter Trines forsvinning for snart tre år siden.

- Dette er en vippe-sak. Det er ingen sannsynlighetsovervekt for at min klient har gjort det han er siktet for, sier advokat Jørgen Riple, som forsvarer Trines eks-samboer, som er siktet for å ha drept henne.

Synsk søster
46-åringens søster har forklart til politiet at hun har sett at Trine er kvalt. Men i politiforklaringene sier hun at hun aner at hennes bror kan ha hatt noe med skjulingen av liket å gjøre. Hun har også snakket med en annen synsk venninne som mener det samme. Denne andre synske kvinnen tør imidlertid ikke å avgi politiforklaring.

- Min klient er veldig opptatt av å få løst Trine-saken. På tidspunktet hun forsvant, døde to av hans nære venner. Han ble sykelig opptatt av å løse sakene, og tilbød endog politiet at eksperter kunne tømme hjernen hans, hvis det var mulig. Han mener at husker svært dårlig på grunn av sine store rusproblemer, sier advokat Alvheim.

- Det er klart at det har tilstøtt Trine Frantzen noe. Men det er et åpent spørsmål om det har skjedd noe straffbart i forbindelse med forsvinningen, sier Alvheim.

- I narkotikamiljøet summer det nå med rykter i Trine-saken. Jeg mener at utloving av dusør i saken har vanskeliggjort arbeidet med å få oppklart saken, sier Alvheim.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.