RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bygger gigantskoler

Sist oppdatert:
Flere norske fylker satser på enorme videregående skoler med over tusen elever, til tross for at USA har brent seg på ordningen og splitter opp storskolene.

Jo større jo bedre, tenker 13 av landets 19 fylker. De vil slå sammen flere skoler som dermed får opp mot tusen elever eller mer.

Leder i Utdanningsforbundet, Helga Hjetland advarer, og mener store skoler skaper fremmedgjøring. Store skoler er også uheldig for elever som må reise langt for å komme på den nye storskolen, mener hun.

- 15-åringer er ikke modne nok til å bo alene. Vi ser at de har høyere fravær og i større grad dropper ut av skolen, sier Hjetland til Aftenposten.

USA har gigantskolene, men vil nå splitte dem opp etter massiv kritikk. Amerikanske myndigheter vil bruke 135 millioner dollar for å bistå store skoler med over tusen elever, slik at de kan deles opp i mindre enheter. Erfaringene fra USA tyder på at mindre læringsmiljøer gir bedre resultater. Forskning viser at små skoler har større evne til å skape tette og personlige miljøer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere