RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bygger omstridt kraftlinje i Troms og Finnmark

Sist oppdatert:
Blir 300 kilometer lang.

Statnett fikk onsdag konsesjon til å bygge og drive en 300 kilometer lang kraftledning fra Balsfjord i Troms til Skaidi i Finnmark.

Dette er en fortsettelse av kraftledningen fra Ofoten til Balsfjord som er under bygging.

– Dette infrastrukturprosjektet er blant de største i landsdelen noensinne, og legger til rette for vekst i industri, kraftproduksjon og annen næringsvirksomhet i regionen. Dette er en stor dag for Nord-Norge, sier olje- og energiminister Tord Lien (Frp).

Ledningen på 420 kilovolt vil medføre store inngrep og konsekvenser for reindriften i regionen. Sametingsrådet valgte likevel i mars å ikke motsette seg byggingen:

– Dette er en stor og vanskelig sak for det samiske samfunnet. Realiseringen av linjen vil komme på toppen av tidligere inngrep. Når Sametingsrådet likevel velger å gi sin tilslutning, er dette først og fremst begrunnet med tanke på kraftsikkerheten, uttalte sametingspresident Aili Keskitalo i mars. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere