RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byggmesteren fra helvete

Sist oppdatert:
56-åringen ble forvandlet til rabiat telefonterrorist da ting gikk ham imot.

(iBergen.no) Hans mange ofre forlangte ham til slutt straffet, og fikk delvis medhold i Nordhordland tingrett da mannen ble dømt forrige uke.

Skremte vettet av ektepar
Byggmesteren var ikke nådig, da han kom i klinsj med et ektepar på Askøy. En stadig tiltagende konflikt mellom dem, mens han foretok byggarbeid på huset deres, gjorde at de til slutt valgte å gi ham sparken. Oppsigelsen ble dårlig mottatt av 56-åringen, som svarte med en omfattende telefonsjikane mot paret. Drapstrusler førte til at kvinnen ikke turte å gå utendørs.

Også andre kunder av mannen fikk oppleve hans vrede på kloss hold, når ting ikke gikk hans vei. Under rettssaken vitnet tre andre personer om mannens telefonvaner, men det er hans egen familie som har fått den verste støyten.

Ringte 77 ganger
For en bitter arvestrid fikk 56-åringen til å ringe sine familiemedlemmer i vilt raseri til alle døgnets tider. Selv hevdet mannen at han var både «skapelig» og «rolig» under samtalene, noe retten ikke festet lit til.

Til sammen har han ringt 77 ganger til sine søsken og søskenbarn, med rasende meldinger om at deres dager snart var talte. Etter å ha blitt avvist flere ganger, oppsøkte han sin søster hjemme, men flyktet inn i skogen da politiet ble tilkalt. Der ble han stående og hyle ukvemsord hele kvelden.

Førte dødsliste
Truslene var spesielt skremmende, sett i lys av at 56-åringen opererte med dødslister over familiemedlemmene. Også hans eks-kone ble livredd da han etter aktiv telefonterror, plutselig dukket opp i stuen hennes og tok kvelertak på henne.

Under slike omstendigheter skulle 56-åringen ha blitt kastet bak lås og slå. Men fordi mannen er under behandling for sine psykiske problmener, mente retten det var tilstrekkelig med en betinget dom, forutsatt at han følger behandlingsopplegget. Samtidig mente retten det absolutt var håp for telefonterroristen.

Vil motivere
«Tiltalte har en positiv innstilling til sin videre behandling. Et særvilkår vil imidlertid gi tiltalte en ekstra oppfordring og motivasjon til å fortsette sin medikamentelle behandling og oppfordre ham til å avstå fra noen særlig bruk av rusmidler. Samtidig vil trusselen om ubetinget fengselsstraff fungere som et ris bak speilet hvis tiltalte skulle bryte særvilkåret.» heter det i dommen.

I tråd med påtalemyndighetens påstand, ble traffen satt til fem måneders betinget fengsel, med tre års prøvetid. Samtidig må han dekke rettens omkostninger på 3000 kroner.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere