RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Camilla (20) mistet eksamen da taxien aldri kom

MÅ VENTE TIL NESTE ÅR: Nå må Camilla Iselin Merkesvik (20) vente til neste år med å ta eksamen.
MÅ VENTE TIL NESTE ÅR: Nå må Camilla Iselin Merkesvik (20) vente til neste år med å ta eksamen. Foto: Vidar Langeland (Bergensavisen)
Sist oppdatert:
Taxiselskapet hadde en forklaring, men den kom ikke før det var for sent.

Taxiselskapet hadde en forklaring, men den kom ikke før det var for sent. Nå må Camilla vente til neste år med å ta eksamen.

Les saken i ba.no

Onsdag denne uken skulle Camilla Iselin Merkesvik (20) ha matteeksamen. Hun tar videregående-fag som privatist på Akademiet i Bergen sentrum, og skulle møte opp i eksamenslokalet på Minde senest klokken 0830.

Slik gikk det ikke.

Ville ha god tid

– Siden jeg ikke visste helt hvor det var og ikke ville bli forsinket, så tenkte jeg at jeg likeså godt kunne ta en taxi dit, forteller hun.

Klokken 0710 onsdag morgen ringte hun Bergen Taxi. Hun spurte om de kunne være i Vinjes gate i Bergen sentrum klokken 0800.

– Damen jeg snakket med sa jeg burde bestille den til klokken 0745, siden det var en del trafikk. Så da gjorde jeg det, sier Merkesvik.

Hun satt klar og ventet, men taxien lot vente på seg. Da klokken passerte åtte, begynte hun å bli utålmodig. Hun bestemte seg likevel for å vente fem minutter før hun etterlyste den.

Ringte og purret

– Litt over åtte ringte jeg og sa at jeg skulle ha eksamen, og at det begynte å haste. Da fikk jeg til svar at «bergenserene er som alltid sent ute, og det er mange som ikke har byttet til vinterdekk ennå. Det er glatt ute, og det mye trafikk.» Men de skulle se om de ikke fikk sendt en bil fortest mulig, sier Merkesvik.

Så ble klokken 0830, og fristen for eksamensoppmøte hadde gått ut.

– Jeg hadde fortsatt ikke fått noen melding om at taxien var på vei, så jeg skjønte at dette kom jeg aldri i livet til å rekke. Derfor ringte jeg og avbestilte deg for å unngå unødvendig taxiregning, sier 20-åringen.

Hun er helt fortvilet over at hun ikke fikk tatt eksamen.

Eksamen utsatt

– Jeg er så sint. Jeg har lest til eksamen i hele høst, og virkelig forberedt meg godt, sier hun.

Hun forteller at hun sendte en epost til oppplæringskontoret i Hordaland, i håp om at fadesen kunne unngås, at hun skulle få ta eksamen på nytt. Svaret var negativt.

– Nå må jeg vente helt til neste år før jeg får tatt ny eksamen. Jeg får heller ikke gjort om lånet mitt til stipend. Jeg får heller ikke studiekompetansen min før jeg har hatt eksamen i det faget, og det synes jeg er veldig synd med tanke på at jeg må forskyve fremtidsplanene mine.

BA har fredag forsøkt å komme i kontakt med noen ved eksamenskontoret i Hordaland fylkeskommune, men de har ikke tatt telefonen.

- Dessverre stemmer det

Merkesvik sjekket også nettsidene til Bergen Taxi. Det skal være fullt mulig å forhåndsbestille en taxi – og den skal dukke opp til avtalt tidspunkt.

– I mitt tilfelle tok det nærmest en time, og da var det allerede for seint, sier hun oppgitt.

Daglig leder Jan Valeur i Bergen Taxi sier at situasjonen Merkesvik opplevde er svært beklagelig.

– Vi har vært gjennom saken internt, og har vært i kontakt med kunden det gjelder. Dessverre stemmer hennes beskrivelse med det som skjedde, og det er svært beklagelig at vi ikke klarte å levere, sier Valeur.

- Glatte veier

Taxiselskapets leder sier at årsaken til forsinkelsen var glatte veier.

– Dette var en av de første morgenene denne vinteren med glatte veier. Da skjer to ting: Trafikken går saktere, og etterspørselen etter taxi øker. Da er det mange som ikke er trygge på å kjøre, og vi blir dessverre utsolgt. Det hjelper ikke Camilla overhodet, men det er bakgrunnen, forklarer Valeur.

Han sier at de tilbyr 20-åringen et gavekort på taxi.

– Ja, de ringte i går og beklaget seg, sier Merkesvik fredag ettermiddag.

– Men det hjelper ikke så mye nå. De kunne kanskje heller gitt meg beskjed i litt bedre tid. Det hadde jo vært mye bedre, sier hun.

– Nå må jeg vente helt til våren igjen, men da vet jeg ikke om jeg har mulighet til å ta denne eksamenen .Da har jeg fem andre eksamener pluss at jeg jobber 80 prosent .Det er nettopp derfor jeg har delt opp fagene på denne måten, sorklarer 20-åringen.

Får ikke erstatning

Noen erstatning som følge av tapt stipend og ny eksamen blir ikke betalt av Bergen taxi, sier drosjesjefen.

– Hvis vi gjennomfører en transport der kunden ikke når frem i tide, så slipper de taxiregningen. Her har ikke Camilla tatt noen taxi, men vi kommer til å gi henne et gavekort i stedet, sier Valeur.

– Erstatningsansvar for følgekostnader tror jeg ikke noen i transportnæringen opererer med, sier han.

Ifølge Valeur har Bergen taxi to millioner oppdrag i året, og cirka 400 årlige kundeklager.

– Ikke alle disse gjelder forsinkelser, sier Valeur.

Se flere saker i Bergensavisen


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere