*Nettavisen* Nyheter.

Camilla fikk dødsbakterien

Camilla (8) fikk dødsbakterien og havnet 11 dager på sykehus. Nå raser moren mot manglende oppfølging og hjelp.

24.02.06 14:00

SISTE: - Kan ha funnet årsaken.

- Da Camilla ble rammet av sykdom, fikk jeg vite av kommunelegen i Tønsberg at vi bare måtte leve med dette, uten å vite hva det skyltes. Jeg er oppgitt over at ingen tok tak i saken da datteren min ble syk, sier mamma Rita Lie til TV 2 Nettavisen.

Camilla ble 8. desember i fjor lagt inn på Rikshospitalet med nyresvikt. Der lå hun i 11 dager.

Først nylig, etter at det ble kjent at seks andre barn er smittet av den dødelige bakterien, har det gått opp for alle at datteren var rammet av den samme bakterien.

I mat eller vann
Dødsbakterien er trolig i omløp i mat eller drikkevarer på Øst- og Vestlandet.

- Jeg skulle ønske at Mattilsynet hadde tatt oss mer på alvor i starten, sa Lie da hun fredag morgen ble intervjuet på God Morgen Norge.

Geir Stene Larsen fra Folkehelseinstituttet er ikke i tvil om at man nå står overfor et utbrudd.

- Dette er helt klart et ubrudd, nå har vi hatt seks tilfeller på to-tre uker og syv med dette (Camilla sitt tilfelle,red.anm) før jul. Bakterien skiller ut et giftstoff og det finnes i tarmkanalen til kyr, og smitter fra menneske til menneske, sier Larsen til God morgen Norge.

- Før man visste at dette var et utbrudd, fikk jeg ingen hjelp til å finne svar og ble bare bedt om å innfinne meg med at jeg ikke ville få svar. Det var tung, sier Lie.

Seks ble syke
Først etter at de seks andre ble syke, har de tatt tak i Camilla sak.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Foto: Privat)

- Da datteren min så på tv nylig at seks andre var smittet, sa hun «se mamma, de har fått det samme som jeg». Barn er ikke dumme, og det har vært tungt å ikke kunne gi henne noe endelig svar på hva hun feilet. Men nå håper jeg vi kan komme til bunns i hva som er smittekilden. Da blir det juleaften for meg, sier Rita Lie.

Camilla er i dag hjemme

- Hun har det etter forholdene bra. Men hun er litt redd, angsten sitter i. Dessuten er venstre nyre redusert, men den høyre fungerer bra, sier Lie.

Men moren er på langt nær ferdig med saken.

- Det er mange foreldre i samme klasse som Camilla som hungrer etter et svar. Det er ikke godt å leve i uvissheten. Man vil ha svar, sier Rita Lie til TV 2 Nettavisen.

Se intervjuvet med Lie på God Morgen Norge her (web-tv - gratis)

SISTE: Mattilsynet og Nasjonalt folkehelseinstitutt mener de har funnet «sannsynlig årsak» til dødsbakterien, og har innkalt til pressekonferanse klokken 14.30. TV 2 Nettavisen dekker pressekonferansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag