*Nettavisen* Nyheter.

Camilla vant over e.coli

Camilla Lie (8) ble sendt til sykehus med akutt nyresvikt som følge av e.colibakterier. Hun klarte seg, og nå håper hun andre smittede barn blir friske snart.

12.03.06 20:12

I 11 dager kjempet den lille jenta med bakterien. Heldigvis var det en kamp hun vant.

- Det var jo den hamburgerbakterien som ikke var stekt nok. Kjøttet. Så den sa til nyrene at de skulle stoppe og jobbe, sier Camilla til TV 2 Nyhetene.

Spiste pizza
Hun ble syk 3-4 dager etter at familien hadde spist kjøpe-pizza med kjøttdeig og biff i desember. Etter en uke der alle trodde hun hadde omgangssyke, ble hun sendt i hui og hast til Rikshospitalet i Oslo med akutt

- Jo først kastet jeg opp veldig mye. Og så fikk jeg jo diare. Jeg lå masse på sofaen fordi jeg var så slapp, sier Camilla.

Moren måtte lide seg gjennom flere dager med frykten for at Camilla ikke skulle klare kampen mot bakterien. Nyrene var i ferd med å gi helt opp. Dialyse var den eneste løsningen.

- Jeg ble trilla inn i et rom, og så var det et sånt svært apparat, som renset blodet mitt, sier Camilla til TV 2 Nyhetene.

- Vi skal klare det
For moren, Rita Lie, var dette en skikkelig påkjenning.

- Det gikk fem dager før de kunne gi meg et lite halmstrå av håp. Hele tiden snakket jeg med Camilla, og sa at vi skulle klare dette. Dette greier vi. Vi skal hjem til jul, forteller Rita Lie.

Nå håper Camilla og moren at de andre barna som nå er smittet av e.coli-bakterien klarer seg like bra.

- Jeg håper i hvert fall de blir friske igjen. Og at man finner ut hvor det kommer fra, men det er jo det som er så vanskelig, sier Camilla.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.