*Nettavisen* Nyheter.

Canal Digital og Viasat Consumer slås sammen

 

Bjørn Ivar Moen blir administrerende direktør i det nye selskapet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Telenor og NENT slår sammen Canal Digital og Viasat Consumer. Det nye selskapet vil få over 1,25 millioner kunder og en omsetning på 7 milliarder kroner.

22.10.19 20:06

Transaksjonen er forventet å gi årlige synergier på inntil 600 millioner kroner, opplyser Telenor i en pressemelding tirsdag kveld.

Det nye selskapet vil fokusere på satellittdistribuert betal-TV og strømmetjenester, samt IPTV på åpne fibernett og vil fortsette og utvikle TV-distribusjonstjenester.

Selskapet får hovedkontorer i både Oslo og Stockholm, men vil også ha betydelig tilstedeværelse i København.

– Vi er glade for å kunngjøre denne joint venture-virksomheten med Telenor. Å slå sammen Viasat Consumer og Canal Digital er en perfekt kombinasjon. Vi skaper en storskala TV-operatør som vil skape verdi for kunder og eiere, og som kan konkurrere med store og internasjonale konkurrenter, sier konsernsjef Anders Jensen i NENT Group.

Bjørn Ivar Moen blir administrerende direktør i det nye selskapet. Han er i dag CEO i Canal Digital og Telenor Broadcast.

Transaksjonen ventes gjennomført i løpet av første halvår neste år.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag