*Nettavisen* Nyheter.

Cappelen har innrømmet mer hasjsmugling

BESKYLDNINGER: Gjermund Cappelen (t.v.) har tidligere forklart at han har fått hjelp av polititoppen Eirik Jensen med smugling av narkotika i en årrekke. Foto: Privat / NTB Scanpix

Den narkotikasiktede forretningsmannen Gjermund Cappelen erkjente nylig i politiavhør at han har medvirket til innførselen av nær et halvt tonn hasj.

12.06.14 12:52

Tidligere har han erkjent smuglingen av mellom 80 og 90 kilo hasj.

– Det er riktig. Min klient erkjenner å ha innført ett stort parti hasj fordelt på to innførsler. Dette skjedde i november i fjor, sier Cappelens forsvarer Benedict De Vibe til NRK.

Innførslene av de to partiene hasj skal ha vært på i underkant av henholdsvis 330 kilo og rundt 115 kilo.

Les også: Eirik Jensen: – Historien er ikke sann

Les også: - Eirik Jensen har satt inn 300.000 kroner på bankkonto

Innrømmelsen til Cappelen går ut over hans egen troverdighet, mener advokat Jens-Ove Hagen. Han forsvarer politimannen Eirik Jensen, som er siktet for grov korrupsjon i tilknytning til den omfattende narkotikasaken.

– Det overrasker meg ikke. Tatt i betraktning de ville påstandene han har fremsatt tidligere, om at min klient har hjulpet med import av hasj i et stort omfang, anser jeg hans troverdighet som dårlig, sier han.

Gjermund Cappelen har tidligere forklart at han har fått hjelp av Jensen med smugling av narkotika i en årrekke. Jensen, som er siktet for grov korrupsjon, har hele tiden nektet straffskyld. Han er også siktet for brudd på våpenloven. (©NTB)Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag