Carl I. Hagen: - Nok er nok, Siv!

KREVER STANS: Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen mener det må opprettes asylmottak i Asia og Afrika, og at de som søker asyl i Norge blir sendt dit mens søknaden behandles.

KREVER STANS: Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen mener det må opprettes asylmottak i Asia og Afrika, og at de som søker asyl i Norge blir sendt dit mens søknaden behandles. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Frp-nestoren mener Frp må sette foten ned og stanse asylsøkerne.

03.11.15 09:16

Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen mener Fremskrittspartiet nå må si tydelig fra om at de ikke har mer å gå på i forbindelse med alle asylsøkerne som nå kommer til landet.

FORHANDLINGER: Finansminister Siv Jensen starter tirsdag budsjettforhandlingene sammen med KrF og Venstre, og får klare krav fra sin tidligere sjef. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

«Hva nøler dere etter Siv, Ketil, Per og Harald Tom? Sett foten ned! Nok er nok! Gjør det klart at FrP ikke har noe mer å gå på!», tordner Hagen på Facebook.

Les også: Sandberg ber KrF bytte side

- Bare å forlate forhandlingsbordet
Tirsdag starter budsjettforhandlingene mellom regjeringspartiene, Venstre og KrF, og Hagen mener regjeringen da må sette foten ned.

«Går ut fra at Harald Tom Nesvik eller Hans Andreas Limi gjør det klart med en gang at lettelser i asylinnstramming, skattelettelser, avkorting for gifte og samboende pensjonister, bistand og oljepengebruk og økning av avgifter er uakseptabelt og unødvendig å diskutere. Hvis ikke er det bare å forlate forhandlingsbordet», skriver Hagen.

Hareide: - Viktig ikke å ekskludere Frp

- Slik stoppes tilstrømningen
Han mener Frp rett og slett må kreve at asyltilstrømningen stoppes.

«Håper også at FrPs stortingsgruppe krever at norsk politikk nå må baseres på å stoppe asylsøker og migrantstrømmen på de to eneste måter. Stenge alle Schengens yttergrenser totalt og å etablere asylmottak i Tyrkia, Libanon, Jordan og noen afrikanskeland drevet av FN, EU eller, som FrPs partileder sa på pressekonferansen fredag, bilateralt av Norge alene», påpeker han, og legger til:

«Alle nyankomne asylsøkere de siste måneder sendes så til slike asylmottak mens søknaden behandles. Når alle får vite at de blir sendt til asylmottak i Asia og Afrika hvis de kommer til Norge stopper tilstrømmingen», skriver Hagen på Facebook.


Sandberg: - KrF må bytte side
Også Frp-nestleder Per Sandberg går hardt, og angriper samarbeidspartiet KrF. Sandeberg mener KrF like gjerne kunne stått utenfor koalisjonen.

«Kan ikke bare KrF ta skrittet? Inngå «ekteskap» med AP og venstresiden nå, rett å slett respektere velgerne. Eller er det for mye forlangt, selvfølgelig er det for mye!», skrev han i en melding som ble postet på Facebook sammen med en avisartikkel der KrFs fylkesledere tar til orde for å inngå et asylforlik på Stortinget uten Fremskrittspartiet.

Les: Frp kraftig frem på måling

Mandag fikk Frp fram med tre prosentpoeng til 12,5 prosent på en måling TNS Gallup har utført for TV 2.

Målingen er gjort etter at regjeringens forslag til statsbudsjett ble lagt fram, og samtidig med at antall asylankomster til landet har økt. Oppslutningen er den høyeste partiet har hatt siden oktober i fjor, ifølge tv-kanalen.

Tirsdag reagerer Frps statsråd Sylvi Lysthaug på at de som vil ha en streng innvandringspolitikk, blir stemplet som «onde og fæle».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.