RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MISFORNØYD: Frps gruppeleder i Oslo bystyre, Carl I. Hagen, krever en gjennomgang av håndteringen av søppelkaoset i Oslo, men kan ikke nå si om han vil støtte mistillittsforslaget mot Oslo-byråd Lan Marie Nguyen Berg (innfelt).
MISFORNØYD: Frps gruppeleder i Oslo bystyre, Carl I. Hagen, krever en gjennomgang av håndteringen av søppelkaoset i Oslo, men kan ikke nå si om han vil støtte mistillittsforslaget mot Oslo-byråd Lan Marie Nguyen Berg (innfelt). Foto: Montasje: Scanpix

Carl I. Hagen om MDG-Lan: - Stor mangel på handlekraft

Sist oppdatert:
Men verken Frp eller Høyre vil umiddelbart støtte Rødts mistillitsforslag.

Rødt vil fremme mistillitsforslag mot Oslos miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) dersom byråden ikke hever kontrakten med renovasjonsfirmaet Veireno, etter måneder med søppelkaos i byen.

Men Rødt er avhengig av å få med seg flere partier om mistillitsforslaget skal få en virkning. Får et slikt forslag flertall, må byråden nemlig gå av.

MISTILLIT: Rødt varsler mistillitsforslag mot miljø- og samferdselsbyråd i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg (MDG).

- Jeg vil gjerne se det før jeg tror på det. Det betyr at det er en veldig skjør avtale mellom Rødt og byrådspartiene, sier Frps gruppeleder i Oslo bystyre, Carl I. Hagen, til Nettavisen.

Hagen vil ikke umiddelbart gi sin støtte til mistillitsforslaget.

- Hvis mistillitsforslaget skulle fremmes, må det fremmes for bystyret. Så vil vi i bystyregruppen diskutere og vurdere det, sier han, og påpeker samtidig:

- Dette er et politisk spill fra Moxnes' side. Kanskje Rødt viser muskler for å prøve å få til noe annet.

Les også: Rødt varsler mistillit etter søppelkaos i Oslo

- Politisk spill

Hagen legger imidlertid ikke skjul på sin misnøye med Nguyen Bergs håndtering av søppelkaoset.

- Jeg synes byråden har vist stor mangel på handlekraft, sier han, som selv har klaget til Renovasjonsetaten på manglende søppelhentingen.

- Forstår du folks frustrasjon?

- Ja, det gjør vi alle, sier Frp-toppen, og legger til:

- Jeg vil ha en skikkelig uavhengig gjennomgang av saken, for unngå å gjøre den samme feilen en gang til, sier Hagen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SØPPELKAOS: Søppel har siden i fjor høst rent over mange steder i Oslo etter at selskapet Veireno overtok søppelhentingen.

Oslo Frp har også fremmet forslag om at de som har blitt påført kostnader fordi søppel ikke er blitt hentet, skal få en erstatning fra kommunen.

Les også: Oslo bruker 685.000 kroner på gransking av søppel
Les også: Oslo kommune har fått over 20.000 søppelklager

Høyre: - For tidlig å konkludere

Heller ikke Høyre vil gi sin umiddelbare støtte til mistillitsforslaget.

VIL VURDERE: Leder av Høyres bystyregruppe, Eirik Lae Solberg, sier det er for tidlig å konkludere med om Høyre vil støtte Rødst mistillitsforslag mot Lan Marie Nguyen Berg.

- Vi må se på grunnlaget for mistillitsforslaget. Det er for tidlig å konkludere, sier leder av Høyres bystyregruppe i Oslo, Eirik Lae Solberg, til Nettavisen.

Men Lae Solberg er som Hagen ikke fornøyd med byrådens håndtering.

- Det er ikke tvil om at håndteringen av søppelkaoset i Oslo siden i høst burde vært mye bedre, men vi vil avvente Rødts begrunnelse for mistillitsforslaget og ta stilling til det etter å ha vurdert det grundig, sier han.

Lae Solberg påpeker at søppelhentingen i Oslo har vært konkurranseutsatt i en årrekke, og mener det ikke er problemet.

- Det som er grunn til å se på er hvordan byrådet har håndtert den situasjonen som oppsto i høst, sier han, og understreker:

- Vi må diskutere om det er grunnlag for en så sterk reaksjon, som er den sterkeste som kan brukes. Mistillitsforslag fremmes så sjeldent i Oslo, så det må vi nok diskutere i bystyregruppen vår, sier han.

Nettavisen får opplyser at miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg ikke ønsker å kommentere mistillitsforslaget fra Rødt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere