RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Carl I. Hagen raser mot nobeldirektøren


SINT: Carl I. Hagen reagerer på at Olav Njølstad uttaler seg om hvem som bør sitte i Nobelkomiteen.
SINT: Carl I. Hagen reagerer på at Olav Njølstad uttaler seg om hvem som bør sitte i Nobelkomiteen. Foto: Lise Åserud/Heiko Junge (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Carl I. Hagen reagerer sterkt på nobeldirektør Olav Njølstads uttalelser om Hagens nominasjon.

- Er det noen som IKKE bør ha noen mening i det offentlige rom om hvem som bør velges til komiteen, så er det komiteens sekretær. Mye rart som nå foregår!

Det skriver Frp-veteran Carl I. Hagen om uttalelsene til Olav Njølstad, som er sekretær for Nobelkomiteen og direktør ved Nobelinstituttet.

Tidligere denne uken ble det klart at Frps valgkomité innstiller på at Hagen skal erstatte Inger-Marie Ytterhorn i Nobelkomiteen.

Les også: Hagen er usikker på om han har nominert noen til Nobels fredspris

Flere har uttalt seg kritisk til at Frp-veteranen skal tre inn i Nobelkomiteen. Blant dem er Njølstad. Han mener Hagen ikke kan sitte i komiteen, fordi han er vararepresentant på Stortinget.

– Det vil være en helt uholdbar situasjon dersom en stortingsrepresentant samtidig skal være med i diskusjoner om valg av fredsprisvinner – mens man vil insistere overfor omverdenen på at komiteen er helt uavhengig av Stortinget og norske myndigheter. Det går rett og slett ikke, det tror jeg de fleste er innforstått med, sier han, til NRK.

Njølstad kom med lignende uttalelser på Dagsrevyen torsdag klokken 19. Det reagerer Hagen på fredag kveld.

Nettavisen mener: Rir prinsipper for å holde Hagen ute

Nettavisen skrev torsdag at Hagen, hvis han blir valgt inn i Nobelkomiteen, ikke blir den første representant i Nobelkomiteen som også møter i Stortinget.

Les: Jagland og Valle satt på Stortinget og i Nobelkomiteen samtidig
Les også: Ytterhorn møtte på Stortinget mens hun satt i Nobelkomiteen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere