RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lisbeth Andresen / Privat (Romerikes Blad / Privat)

Cathrine kjørt ned i gangfelt

Sist oppdatert:
- Legene sier hun skal være glad hun overlevde, forteller pappa Ronny Nilsen.

SKEDSMOKORSET (Romerikes Blad): Han er både sint og lettet etter at datteren Cathrine Lunde Botten (12) mandag ble kjørt ned midt i gangfeltet.

- Hun er fullstendig mørbanket. Men heldgivis er ikke hodet eller ryggen skadet, sier Ronny Nilsen til Romerikes Blad.

Han føler en blanding av sinne og lettelse etter at datterens hans ble påkjørt midt i et forgjengerfelt i Varderåsen i går.

Cathrine Lunde Botten hadde akkurat gått av bussen og var på vei hjem etter å ha sovet over hos en venninne da hun ved 08.30-tida ble kjørt ned av en bilist.

- Skjønte det var alvorlig
Ifølge Ronny ble han oppring av en venninne av datteren som var vitne til ulykken. Han sier det gikk frysninger nedover ryggens hans da han fikk høre at Cathrine var påkjørt.

- Jeg skjønte jo at det måtte være alvorlig i og med at hun ikke ringte selv. Jeg bor like i nærheten, så jeg kastet meg ned trappa og løp bort, forteller faren.

Det var ikke et trivelig syn som møtte ham på ulykkesstedet.

- Da jeg oppdaget alle blålysene var det nesten så jeg ikke turte å gå fram. Jeg var livredd for hva som skulle møte meg. Men da jeg oppdaget Cathrine og så at hun var ved bevissthet, ble jeg utrolig lettet, forteller han.

- Beinsplintene sto
Det var imidlertid liten tvil om at det hadde vært en kraftig smell. Ifølge faren sto beinsplintene ut av beinet til datteren.

- Beinet er mer eller mindre knust. Det er knekt på tre steder. I tillegg knakk hun skulderen og trolig også armen. Hun hadde fryktelig vondt og var i sjokk da jeg kom, forteller han til Romerikes Blad.

12-åringen ble raskt kjørt til Ahus, hvor hun ble operert senere på dagen.

Send en hilsen til Cathrine i Romerikes Blad.

Fratatt førerkortet
Bilføreren, ei 30 år gammel dame fra Skedsmo, ble fratatt førerkortet på stedet etter ordre fra politiadvokat Marianne Klausen.

- I utgangspunktet er det krav om høy grad av aktsomhet i forbindelse med fotgjengeroverganger for en bilist. I dette tilfellet mener vi at sjåføren ikke har vært aktsom nok, sier politiadvokat Klausen.

Ronny tror det vil ta lang tid før datteren blir bra igjen.

- Hun er skadet på hele høyresiden, så det er klart det vil ta tid. Legene anslår at det kan gå flere år, forteller han.

Bør være en vekker
Ronny mener det er et problem at mange bilister kjører for fort i Vardeåsen. Han håper at gårsdagens ulykke kan være en vekker for råkjørerne.

- Det er stort sett bare barnefamilier som bor her, så folk bør vite at de bør passe på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere