Gå til sidens hovedinnhold

Celina låner Vollvik millioner

Idar Vollvik har fått med seg kjendiser på laget.

Idag Vollvik og hans Ludo Mobil skal gjennomføre en emisjon på 50 millioner kroner. Samtidig skal selskapet hans Ludo Mobil børsnoteres, skriver Finansavisen.

Avisen skriver at det er flere kjente investornavn som allerede har sikret seg aksjer til rabatt. Celina Midelfart og Jens P. Heyerdahl er med i en gruppe investorer som har gitt Idar Vollviks Ludo Mobil et ansvarlig lån på 5 millioner kroner. Lånet gir ingen rente, men finanskjendisene er sikret å stå først i køen og få tegne til 20 prosent rabatt når tele-gründeren gjør sin store emisjon før børsnoteringen.

Stig Herbern og Ventelo har imidlertid sikret seg en enda større rabatt på sitt lån til Idar Vollvik, skriver avisen.

Ventelo har lånt Vollvik 10 millioner kroner, med rett til å konvertere til aksjer til kurs 2 kroner. Sist gang Ludo gjorde emisjon var aksjekursen 21 kroner og prisingen av selskapet på 210 milllioner kroner.

Til sengs med fienden
For kort tid siden ble det klart at Ludo Mobil har inngått en Service Provider-avtale med Tele2 i Sverige.

- Det er en del av planen om at Ludo skal være en internasjonal merkevare, og dette viser handling bak ordene. Vi inngikk forhandlinger med dem for ikke mer enn fire-fem måneder siden, og fant utrolig fort tonen med dem. De er et kjempekonsern som har snudd seg fabelaktig raskt. De har lagt ned mye egeninnsats og arbeid for å få oss som kunde, vi blir deres største kunde i Sverige og vi skal selvfølgelig gjøre alt vårt for å være dem tilliten verdig. Selv er jeg superstolt for at vi har fått til den, sa Idar Vollvik til NA24.

Ved å satse i Sverige tjener Ludo mer penger enn i Norge.

- Det er gode betingelser. Marginene i Sverige er mye bedre enn i Norge på grunn av konkurransen. Vi har bygd en maskin som har livets rett i garantert mer enn 100 land i verden, og med livets rett mener jeg at det er veldig mange land der folk har egen mobiltelefon, men at de er på jakt etter billigere bruk, meldte Vollvik.

Tele2 har tidligere vært Ludos argeste konkurrent. Foruten å ha drevet priskrig kapret Tele2 nettadressen ludo.no. Den gang betegnet Vollvik situasjonen som at svensk storkapital forsøkte å ødelegge for norsk Ludo-suksess.

Ludo Mobil har opparbeidet seg en kundemasse på over 60.000.

Klær i Sverige
Fredag ble det klart at Vollvik satsing på barneklær og parkdresser, Ludo Kids, har inngått en intensjonsavtale med ValueTree, notert på AktieTorget i Sverige. ValueTree kjøper Ludo Kids gjennom å betale med egne aksjer, tilsvarende maksimalt 25 prosent av selskapet. Avtalen verdsetter Ludo Kids til 18 millioner kroner.

Selskapet har som mål å omsette for 200 millioner kroner i løpet av 2011.

Ludo Kids eies av Vollvik Invest med 75 prosent, mens Julio Victorio, Kenth Haugland og Vollviks nabokone Trine Lise Knutsen Nytun eier resten.

Bygger seg opp igjen
Vollvik er i ferd med å bygge seg opp igjen, etter at ellevill aksjespekulasjon førte til at han tapte enorme summer. Han tjente 800 millioner kroner da han solgte mobilselskapet Chess for 2,4 milliarder kroner.

Disse pengene satset han så på børsen, der han først mangedoblet formuen ved å satse på risikoaksjer - for så å miste alt.

i 2006 tradet han for elleville 236 milliarder kroner, og han har tidligere sagt følgende til NA24:

- Ifølge Citibank i London var det på den tiden verdensrekord for omsetning fra en og samme person.

I fjor ble det kjent at Vollvik har inngått en gjeldsavtale med meglerhuset First Securities, hvor han skal betale tilbake mellom 50 og 60 millioner kroner.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget