Christoffer (4) svelget jernkrok

Foto: (Foto: Gro Heidi Emilsen)

Da Christoffer ryddet rommet sitt, fant han noe han måtte smake på.

13.07.06 11:35

- Han kom gråtende ut fra rommet sitt og sa han hadde spist en krok, og at han hadde vondt i halsen. Det var jo ikke akkurat noen brødbit han hadde spist, sier mor Gro Heidi Emilsen til TV 2 Nettavisen.

Moren ble naturligvis redd og ringte 113 med en gang, og fikk sønnen raskt til sykehus. På røntgenbildet av magen er kroken godt synlig.

- Legene vurderte om de skulle gå ned i spiserøret, men de sa at vi skulle se om den kom ut igjen på vanlig måte først, sier mor Gro Heidi Emilsen til TV 2 Nettavisen.

Etter en natt på overvåkningen ble Christoffer sendt hjem, med beskjed om at dette måtte gå naturens gang. Så var det bare å håpe på det beste.

- Måtte leite godt
Og ganske riktig. To døgn senere kom kroken ut bakveien. Smertefritt.

- Det var nok ikke så vondt å få den ut som det var å få den inn. Jeg måtte leite godt for å finne den, for å si det sånn, forteller Emilsen. Da kunne mamma forsikre seg om at kroken ikke hadde skrapt opp tarmen til Christoffer på vei ut.

Emilsen sier hun ikke vet om Christoffer har spist noe annet enn mat tidligere, uten at hun vil si for sikkert at han ikke har gjort det.

- Jeg håper i alle fall at dette var siste gangen, sier Emilsen som er glad for at alt gikk bra.

- Risiko
- Det er alltid risiko for komplikasjoner når barn svelger fremmedlegemer. Det er flere trange partier i kroppen det må gjennom. Stopper det opp, må vi gå ned i spiserøret og det kan skade barnet, forteller overlege i gastrokirurgi ved Ahus, Ida Bukholm til Romerikes Blad.

Til tross for at det stort sett går bra, anbefales alle som svelger noe unormalt å kontakte lege.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.