RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Clemet trosset bombetrussel

Sist oppdatert:
KARL JOHANS GATE (TV 2 Nettavisen): Utdanningsminister Kristin Clemet brukte 17. mai til å vise sin avsky mot rasisme ved å gå sammen med den bombetruede Gran skole.

- Jeg går her for å vise min støtte til skolen, og til det viktige arbeidet de har gjort, sier Kristin Clemet til TV 2 Nettavisen - samtidig som hun veiver med det norske flagget og vinker til folkemassene langs Karl Johans gate i Oslo.

Smilende, kledd i hvitt og med nevøen i sin venstre hånd gikk hun bak fanen til den flerkulturelle Gran barneskole fra Furuset. Hun er ikke redd for å gå der, til tross for at skolen i forrige uke mottok en bombetrussel.

Klappet til skolen
Trusselen var rettet mot Gran skole og deres deltakelse i 17. mai-toget, og innringeren oppga skolens høye andel elever med innvandrerbakgrunn som påskudd for trusselen.

- Jeg vil være med på å vise at dette vil vi ikke ha noe av. Det har også folk langs Karl Johan vist tydelig her i dag. Folk heier og klapper til ære for Gran skole, sier Clemet til TV 2 Nettavisen.

- Tross bombetrusselen, er du glad fordi det er 17. mai?

- Det er jeg uansett, sier en strålende blid minister.

Ekstra med politi
Ved siden av Kristin Clemet går det en uniformert politimann. Blant Gran skoles elever er det også flere politifolk å se. Politiet hadde høynet beredskapen, for å beskytte det fredfulle barnetoget.

Som TV 2 Nettavisen skrev i forrige uke, gikk SOS Rasisme ut og oppfordret justisminister Odd Einar Dørum til å gå sammen med Gran skole. Men i stedet fikk de altså følge av utdanningsministeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere