RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Clemet vil ikke bli Høyre-leder

Sist oppdatert:
Kristin Clemet sier det er hyggelig å bli foreslått, men takker nei til jobben som leder av Høyre.

- Det er nok ikke veldig sannsynlig at valgkomiteen kommer til å spørre meg. Og dersom jeg blir spurt, er svaret dessverre nei, sier Kristin Clemet til NTB.

Høyres byrådsleder i Oslo, Erling Lae, og lederen av Oslo Unge Høyre, Nicolai Astrup, lanserte på TV 2 onsdag morgen Kristin Clemet som lederkandidat etter Jan Petersen, som mandag denne uken ga beskjed om at han ikke stiller til gjenvalg i partiet.

- Det er hyggelig å bli foreslått. Først og fremst tolker jeg dette som en reaksjon på at tingene kanskje er gått litt for fort. Det har jo stort sett bare handlet om Erna Solberg i mediene de siste dagene, mens det nok er flere i partiet som ønsker å ha noe å si om hvem som bør bli Høyres nye leder, sier Clemet.

Liker ikke spillet
Det er flere grunner til at forsknings- og utdanningsministeren ikke ønsker å være lederkandidat i Høyre.

- Jeg er veldig glad i politikken, men ikke så glad i det politiske livet med alt spillet og all retorikken. Det kan jeg faktisk bli temmelig lei av. Derimot liker jeg politikk når det handler om ideologi og de substansielle sakene, og sånn sett er jobben som statsråd helt ypperlig, sier Clemet til NTB.

Den 46 år gamle siviløkonomen er statsråd i sitt tredje departement gjennom karrieren, og i mellomtiden har hun blant annet vært viseadministrerende direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon.

- Jeg er en av de få i politikken som har valgt å satse på en sivil yrkeskarriere og ikke bare være heltidspolitiker hele livet. Det tror jeg politikken har godt av, og det er i hvert fall riktig for meg. Også av den grunn takker jeg nei til å stille som lederkandidat i Høyre, sier Clemet.

Hva med Lae?
Tobarnsmoren mener det er hyggelig og positivt at det lanseres flere mulige kandidater som Jan Petersens etterfølger.

- Det er et uttrykk for at Jan har gjort en god jobb når det finnes flere gode kandidater, sier Clemet.

Overfor TV 2 sier byrådsleder Lae at han støtter Oslo Unge Høyres forslag om Clemet som ny leder i Høyre.

- Jo da, og Erling Lae kunne vært en god kandidat selv han, smiler Clemet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere