RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Clinton håver inn i Tromsø

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Se hva Bill Clintons Tromsø-besøk koster nordlendingene.

Tidligere i dag kom nyheten om at Bill Clinton og Hans Blix også vil ta turen innom Tromsø på sin norgesturné i mai. Men akkurat som i Bergen, er billettprisen stiv. Du må punge ut 2950 kroner hvis du skal få med deg eks-presidentens timelange foredrag i ishavsbyen.

Les også: Tromsø kupper Clinton

- Jeg tror Clinton kan gi oss mye. Det gir også folk i distriktene mulighet til å komme og høre på ham. Dette er ikke en Tromsø-sak, men en sak for hele regionen, sier Herman Kristoffersen på pressekonferansen ifølge avisen Nordlys.

NA24 - din næringslivsavis

De dyreste billettene i Tromsø vil koste 2950 kroner inklusiv mat og drikke, men det vil også bli lagt ut så kalte «studentbilletter». Disse vil koste litt over tusenlappen.

Frie tøyler
Det vil være plass til rundt 3500 tilhørere under Tromsø-foredraget 20. mai. Men forretningsmannen Tormod Harila tror ikke det er billettprisen som driver Clinton.

- Clinton hadde lyst til å besøke Nord-Norge fordi han aldri har vært så langt nord, sier Harila til Nordlys.

Harila forklarer ovenfor NA24 at de ønsker å skape litt blest rundt Nord-Norge ved å invitere eks-presidenten til Tromsø. De har imidlertid gitt eks-presidenten svært frie tøyler. Clinton skal nemlig snakke i en time om ting som «kommer fra hjertet hans» mens han står der.

- Vi ønsker å skape blest rundt Tromsø og Nord-Norge ved å invitere Clinton til oss. Clinton har fritt ord på scenen, men vi håper han kanskje setter litt fokus på nordområdene og OL når han først er her, sier Harila til NA24.

Tause om honorar
Han forklarer at overskuddet vil gå til gode formål i Tromsø og regionen. Men hvor mye besøket vil koste, ønsker han ikke å kommentere.

Som i Bergen, er dansken Henrik Røde Jensen i Top Event blant arrangørene.

- Hva koster det å få Clinton til Norge?

- Prisen er en sak mellom meg og Clinton. Det er vel ingen som spør deg om hvor mye du tjener som journalist, er det vel? sier Jensen til NA24.

Ikke så eksklusivt
Et par dager etter at Clinton og Blix har vært i Tromsø skal de en tur til Bergen og holde nok et foredrag, denne gangen i Grieghallen.

De rimeligste billettene her vil koste rundt 1990 kroner, mens de dyreste vil gå for rundt 2990 kroner. Det er nesten en tusenlapp dyrere enn prisen på Rolling Stones-billettene i fjor sommer.

Ordfører Herman Friele har tidligere sagt at besøket fra eks-presidenten vil sette Bergen på verdenskartet. Med Clintons foredragsiver kan det bli trangt på Frieles kart etter hvert.

Les også: Orker ikke småligheten


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere