RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Clinton skaper Ap-splid

Foto: Scanpix/EPA/JAN JOERGENSEN
Sist oppdatert:
I Bergen har nyheten om det forestående Bill Clinton-besøket bare så vidt rukket å bli annonsert, før bustene fyker.

(iBergen.no) Det var på NRK i dag morges at bystyremedlem fra Arbeiderpartiet, Pål Thorsen, hudflettet ordfører Herman Friele for å ha dradd en «politisk motstander» til Bergen for å få drahjelp i den forestående valgkampen.

Refs fra sine egne
Utspillet luktet dårlig fordekt misunnelse, og nå rykker den lokale Ap-lederen ut med refs.

- Det var et uklokt utspill. Ungdommer tar ofte ting på sparket, sier Ap-leder i Bergen, Terje Ohnstad, om sin bystyrekollega Pål Thorsen.

- Dette er ikke Arbeiderpartiets syn. Jeg føler jeg har partiet med meg når jeg sier at det er positivt at Bill Clinton kommer til Bergen. Vi må også huske på at ordføreren er ordfører for hele Bergen og når han nå - sammen med andre - har fått en så prominent gjest til byen, med den blesten det fører med seg for byen, så må vi berømme det.

- Så dette var et soloutspill fra Thorsen, altså. Har du ikke kustus på folkene dine?
- Det var ikke heldig slik det kom frem. Det han forsøkte å få frem var at det kostet mye penger å høre på Clinton og at det dermed ikke var for alle.

- Tror du dette er et ledd i Høyres valgkamp i Bergen?
- Nei, det tror jeg ikke.

Rikker seg ikke
Thorsen er derimot ikke villig til å legge seg flat.

- Jeg er blitt kalt inn på teppet, og slik det fremkom i NRK virket det ikke bra. Men jeg angrer ikke, og står for det jeg sa. Dette er et ledd i Høyres valgkamp, og jeg misliker at kommunen bruker 150.000 kroner på et arrangement som hadde stått godt på egne bein. Billettprisen utelukker i tillegg svært mange fra å delta. Men jeg vil poengtere at dette er mitt utspill, ikke partiet sitt.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere