RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Clinton til Oslo

Sist oppdatert:
Tidligere president Bill Clinton kommer neste uke til Oslo for å møte statsminister Kjell Magne Bondevik. Det var Clinton selv som ønsket å komme til Norge.

Det melder TV 2.

Ved Statsministerens kontor får TV 2 Nettavisen opplyst at Bill Clinton lander sent på kvelden den 3. november, og han vil 4. november møte statsminister Kjell Magne Bondevik.

- Clinton kommer sent på kvelden 3. november, og han kommer fordi han blant annet ønsker å diskutere hiv/aids-prosjektet sitt med statsministeren. Dette er et tema han også vil drøfte med utviklingsministeren, sier informasjonssjef Øivind Østang ved Statsministerens kontor til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Østang vil Clinton møte statsminister Bondevik til samtaler 4. november.

Clintons initiativ
- Statsminsteren og Clinton har møttes ved flere anledninger tidligere, og det er Clinton som nå har tatt opp at han ønsker å treffe Bondevik. Statsministeren ser frem til å treffe Clinton igjen, og Bondevik syntes det er bra at Clinton arbeider med å få ned prisene på HIV/aids-medisin i utviklingsland, sier Østang.

- De vil drøfte hiv og aids, men de vil sikkert også drøfte andre internasjonale saker, sier Østang til TV 2 Nettavisen.

Holder foredrag
Ifølge informasjonssjefen vil Clinton møte utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson på onsdagen 5. november. Samme dag vil Clinton også holde et foredrag på Nobelinstituttet.

- Dette er slik programmet ser ut nå, men det kan komme endringer, sier Østang.

Det er ikke første gang den tidligere amerikanske presidenten besøker Oslo og Norge.

I 2001 talte han på en konferanse om ledelse og kommunikasjon. Han var også den første sittende amerikanske presidenten som besøkte Norge i 1999. Også som ung student besøkte Clinton Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere