*Nettavisen* Nyheter.

Coca-Cola ville bestikke elev

En elevrådsleder i Kongsvinger ble lokket med gratis brus og penger dersom hun lot Coca-Cola få plassere en brusautomat på skolen.

23.10.05 06:40

Tidligere i år sa Hedmark fylkeskommune opp avtalen med Coca-Cola Norge om å få ha brusautomater på skolene. I stedet for fikk Ringnes tilbud om å plassere sine automater, primært med vann og Farris, på skolene.

Dette stoppet ikke to Coca-Cola-selgere. Ifølge Dagbaldet troppet selgerne opp på Sentrum videregående skole i Kongsvinger og tilbød elevrådsleder Oda Lyndebye Wang en god avtale for å få sette sine automater på skolen. De sa også at de kunne legge om til en mer sunn profil på sine automater dersom det var ønskelig.

- Det er jo nesten det vi kan kalle korrupsjon. De sa vi skulle få penger og gratis drikkevarer hvis de fikk lov å plassere automatene sine på skolen, sier Wang til Dagbladet.

Kommunikasjonsdirektør Stein Rømmerud i Coca-Cola Norge sier til avisa at det må ha skjedd en glipp, men sier at det er vanlig å tilby aktører de inngår kontrakt med en provisjon per solgte flaske.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag