RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Come-back- Cato

Foto: Henrik Færevåg
Sist oppdatert:
Cato Guntveit er tilbake i Branns startellever.

(iBergen.no) Cato Guntveit debuterte på Brann i 1995. Det er kanskje derfor folk tror han er Branns svar på Roar Strand.

En kjapp kikk i fødselsattesten avslører at mannen fortsatt er i sin beste alder (33) og selv er han klar på at han fortsatt har sitt å bidra med så lenge han er skadefri.

For det er først og fremst skader som har holdt ham borte fra Brann siden han kom tilbake etter et vellykket opphold i Aberdeen og skotsk premier league i 2002. I 2004 ble han kaptein, men da Martin Andresen kom året etter var det ikke plass til to kapteiner.

Også i år har skadet hindret sesongoppkjøringen. Han måtte stå over deler av Branns treningsleir inn mot den rekordtidlige sesongstarten.

- Grei form
- Nå er jeg i helt grei form, sier han selv etter at han ble puttet inn i statformasjonen på treningen påskeaften. Uttrykket grei form henspiller nok på at han pådro seg et ribbensbrist mot Stabæk for to uker siden og var uaktuell mot Rosenborg. Det kom ikke som noen bombe at Steinar Nilsen måtte gjøre en endring på nettopp høyre backplass etter kampen mot Rosenborg. Bjørn Dahl er milevis unna den formen han har inne i sine beste stunder, og det ble et mareritt for ham, resten av forsvaret og Steinar Nilsen da Trond Olsen holdt lekestue på Lerkendal med Branns høyreside i forrige serieomgang.

Valget av Cato Guntveit mot Tromsø i kveld er i tråd med Steinar Nilsens trygghet først-strategi. Cato Guntveit har alltid gått for å være en smart spiller mer enn en glimrende spiller. Han velger det sikre og gjør få grove feil i løpet av en sesong.

I tillegg har han aldri vært med å tape mot Tromsø. På syv møter har han i følge bt.no seks seire, en uavgjort og ingen tap.

Les flere nyheter fra Bergen her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere