RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cruiseferie i medvind

Sist oppdatert:
Cruisedrømmen blir virkelighet for stadig flere. Etter at verdens største cruiseskip besøkte Oslo-fjorden ble ikke interessen mindre.

(SIDE2): Freedom of the Seas fikk mye oppmerksomhet da den lå til kai ved Akershus festning 26. og 27. april. For reisebyråer som Star Tour var dette god reklame.

- Når skip av denne typen legger veien om Oslo og Norge så forsterker det en allerede sterk cruisetrend. Jeg skal ikke legge skjul på det, sier informasjonssjef i Star Tour, Lena Petersson, til TV 2 Nettavisen.

Stolte nordmenn

Monsterskipet, som har plass til 4375 passasjerer og har et mannskap på 1360, er bygget på Røkke-eide Aker Yards i Åbo i Finland. Av den grunn mener Petersson nordmenn er mektige stolte av skipet.

- Legger vi til at vi er en sjøfartsnasjon, så forsterker det selvfølgelig ytterligere ønsket om en ferie til havs hos Ola og Kari.

Les også:

Ikke bare for de rike

Se den rå luksusen

Star Tour har i årets fire første måneder booket inn like mange cruisekunder som i hele 2005 til sammen. Best selger cruise i Middelhavet.

- De siste ukene har salget vært bra, og cruiset ut fra øya Korfu er utsolgt ut sommersesongen. Ellers begynner det å bli utplukket på de andre skipene og en del kategorier av lugarer er allerede fulle, opplyser Petersson.

God økonomi

Hun mener hovedårsaken til det økende salget er nordmenns gode økonomi, ønske om flere opplevelser og flere skip som seiler i Middelhavet.

- Stadig flere unner seg det beste når ferien står for dør. Satt litt på spissen, kan vi vel si at cruiseboomen reflekterer boomen av nye hytter med to bad, badstue, varmekabler og all tenkelig komfort, forteller Petersson.

Star Tour selger denne sommeren og vinteren cruiseturer gjennom rederiene MSC Cruises og Royal Caribbean Cruises International, Norwegian Cruise Line og Thomson.

Barna kommer

Lenge har cruise vært forbundet med pensjonister, men nå ligger gjennomsnittsalderen til en passasjer på rundt 40 år. Barnefamilier begynner også å mønstre på. Petersson forteller at rederiene nå tilbyr gode barnepriser, og legger stor vekt på egne aktiviteter for de minste passasjerene.

I 2005 ble det totale norske cruisemarkedet beregnet til 30.000 passasjerer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere