*Nettavisen* Nyheter.

Cruiseskip kolliderte i Geiranger

En av bordingsbåtene om bord har blitt skadet i sammenstøtet.

07.08.07 21:58

Politiet bekrefter at to cruiseskip har vært borti hverandre innerst i Geirangerfjorden tirsdag ettermiddag litt før klokken 15.

- Vi har foreløpig fått informasjon om at den ene båten skal ha drevet inn i den andre under oppankring. En eller flere av bordingsbåtene har fått skader under berøringen, sier operasjonsleder ved Sunnmøre politidistrikt Audun Vartdal til Nettavisen.

Ifølge Vartdal er det ikke meldt om noen personskader i forbindelsen med uhellet.

Kollisjon under oppankring
De to skipene som var involverte i ulykken var Thomson Spirit og Ocean Majesty, bekrefter Arne Krohn i Geiranger Fjordservice til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det 290 meter lange Thomson Spirit tilhører rederiet Thomson Cruises, mens Ocean Majesty på 135 meter tilhører Majestic International Cruises.

De to cruisebåtene skal ha truffet hverandre i forbindelse med ankring.

- Det ene skipet har drevet inn i den andre båten under ankring. Det er jo trangt der inne og skipene er jo temmelig store, sier operasjonsleder Audun Vartdal.

Politiet vet foreløpig ikke hvor mange som var om bord da ulykken skjedde. Men skipene er laget for henholdsvis1848 og 535 passasjerer.

Store kommunikasjonsproblemer
Ifølge Vartdal har de hatt problemer med å komme igjennom for å få informasjon i forbindelse med ulykken i Geirangerfjorden. Han sier at dette er et generelt problem i området.

- Det er begrenset kapasitet på mobilnettet, og mengden turister legger beslag på kapasiteten som er der. I store områder er det også umulig å bruke både satellitt-telefon og VHF, sier han.

- Hva hvis det ville skjedd en alvorlig ulykke?

- Det ville være forferdelig, sier Vartdal.

Både HRS og Sjøfartsdirektoratet skal være varslet i forbindelse med ulykken.

- Trafikken på fjorden går imidlertid som normalt, sier Arne Krohn i Geiranger Fjordservice.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.