RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Da Camilla og Bjørnar kom hjem fra ferie, hadde noen gått løs på hekken deres

SÅ HØY: Ekteparet i Stegenveien er ikke glade for at hekken deres er blitt kuttet ned, men må også trekke litt på smilebåndet over det som har skjedd hagen deres i påskeferien. Camilla Ekeli og Bjørnar Slembe viser omtrent hvor høy hekken var før de dro.Foto: Helge Mathisen (Smaalenenes Avis)
SÅ HØY: Ekteparet i Stegenveien er ikke glade for at hekken deres er blitt kuttet ned, men må også trekke litt på smilebåndet over det som har skjedd hagen deres i påskeferien. Camilla Ekeli og Bjørnar Slembe viser omtrent hvor høy hekken var før de dro.Foto: Helge Mathisen (Smaalenenes Avis)
Det skulle være en fin skjerming for uteplassen, men nå er hekken som grenser mot en naboeiendom kuttet med opp til en halv meter.

(Smaalenenes Avis): – Jeg så det med en gang jeg svingte inn i gården her, at her hadde det skjedd noe, sier Bjørnar Slembe om det lille mysteriet han og kona Camilla Ekeli kom hjem til på påskeaften. Hekken de plantet ved villaen i Stegenveien for fem år siden hadde nemlig blitt klippet ned med opp til en halv meter, en gang i perioden tirsdag til lørdag.

– Vi plantet hekken for å ha en skjerming for uteplassen vår, derfor er det jo irriterende å komme hjem til dette, sier Slembe. Siden lørdag har paret forsøkt å finne løsningen på denne «påskekrimmen» på egen hånd, uten hell.

– Mange her i nabolaget har vært borte selv i påsken, og de som har vært hjemme har ikke sett eller hørt noe. Ingen innrømmer heller at de har tatt saken i egne hender, fortsetter Slembe.

Paret beskriver området i rundt Stegenveien som et meget godt nabolag.

Ber om tips

De som har kuttet hekken har ikke gjort noe hastverksarbeid. Den er pent kuttet, og kvistene er raket og ryddet vekk.

– Kan det ha vært innleide folk her, som rett og slett har klippet feil hekk?

– Det virker litt rart. I så fall finner vi vel ut av det nå. Hvis vår hekk er blitt klippet ved en feil må det jo være en annen hekk her i nabolaget som ikke er klippet, sier Bjørnar Slembe.
Nå håper ekteparet at folk som eventuelt har hørt eller sett noe kan komme med tips.

– Vi skal belønne de som kan komme med løsningen med grilling på uteplassen her, sier Camilla Ekeli.

Tatt seg til rette

– Det er jo litt spesielt å komme hjem til et slikt påskemysterium, som ingen har sett har foregått, sier Ekeli.

– Samtidig handler dette om å ta seg til rette på annen manns eiendom, så vi får vurdere å politianmelde om ingen melder seg. Om vi ikke finner ut av dette får vi vurdere å montere et viltkamera i hagen, med et håp om at kameraet observerer folk med hekksaks, så vel som dyr, fortsetter Slembe. I og med at det er en relativt nyplantet hekk i vekst har han stusset den noe selv de siste sesongene.

– Men ikke mye, for å holde grei høyde på den. Jeg vil anslå at den var rundt 1,70 meter i fjor sommer, sier han.

Nå håper paret at noen kan ha observert en hekksaks i sving i hagen deres i påskeuken.

Les flere saker fra Smaalenene Avis her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere