Da politiet sjekket 17-åringens kalkulator, fant de noe helt annet

Lagret i det som fremstår som et kalkulator-program (innfelt) fant etterforskerne grove bilder og videoklipp.

Lagret i det som fremstår som et kalkulator-program (innfelt) fant etterforskerne grove bilder og videoklipp. Foto: Illustrasjonsfoto

17-åringen er siktet for å ha utnyttet flere unge jenter seksuelt. Deler av bevismaterialet fant etterforskerne skjult bak kalkulator-programmet i guttens smarttelefon.

For to uker siden ble skoleeleven fra Bergen pågrepet og varetektsfengslet, siktet for seksuell omgang med flere mindreårige.

Den yngste av jentene skal bare være 14 år.

Mobil og databeslag

I tillegg til forklaringer fra de fornærmede bygger politiet siktelsen på gjennomgang av 17-åringens mobiltelefon og PC.

BA får opplyst at politiet har beslaglagt minst 4000 bildefiler og over 100 videofiler.

Mange av videoklippene og bildene var lagret i et program på en mobiltelefon som ved første øyekast så ut som en kalkulator.

Bak kalkulator-ikonet dukket det opp nakenbilder av unge jenter under 16 år, og noen av videoopptakene skal ifølge siktelsen vise siktede selv i seksuell omgang med jenter.

Politiet har de siste ukene jobbet på spreng med å identifisere jentene på bildene og videofilmene.

Nekter straffskyld

Minst tre jenter skal være identifisert og blir regnet som fornærmet i saken, får BA opplyst.

17-åringen har i avhør nektet straffskyld. Han har forklart at han ikke visste at jentene var så unge, men politiet finner forklaringen lite troverdig.

Ifølge siktelsen skal han bevisst har vært ute etter å komme i kontakt med nettopp mindreårige jenter.

Etter to uker i varetekt blir nå 17-åringen løslatt.

– Ikke bevisforspillelsesfare

Politiadvokat Mat-Britt Erstad har ikke svart på BAs henvendelser fredag om hvorfor de valgte å løslate ham. Fra annet hold får BA opplyst at politiet mener det ikke lenger er stor fare for bevisforspillelse, at 17-åringen kan påvirke vitner eller ødelegge bevis.

17-åringens forsvarer, advokat Rune Håkon Tjomsland hadde fredag ettermiddag ikke kommet i kontakt med sin klient. Han bekrefter at politiet ikke ba om forlenget varetektsfengsling, men utover det ønsker han ikke å kommentere saken.

Les flere saker hos BA.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.