RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Da strømforbruket viste seg å være fem til ti ganger høyere enn vanlig reagerte politiet

SLO TIL: Politiet gikk inn i boligen da de så at strømforbruket var meget høyt. Dette bildet er fra en annen cannabisplantasje - avslørt på et annet tidspunkt. FOTO: SCANPIX
SLO TIL: Politiet gikk inn i boligen da de så at strømforbruket var meget høyt. Dette bildet er fra en annen cannabisplantasje - avslørt på et annet tidspunkt. FOTO: SCANPIX
To brødre i 30-åra er dømt etter å ha drevet en cannabisplantasje i kjelleren. De slapp imidlertid fengsel og må avgi en god del timer samfunnsstraff.

(RB.NO): Politiet fikk først mistanke til at det foregikk narkotikaproduksjon på adressen i Lørenskog etter at flere kjente kjøretøyer var observert utenfor.

Da politiet sjekket opp den aktuelle boligen, så de at strømforbruket viste seg å ligge fem til ti ganger høyere enn hva som var forventet for den aktuelle boligen, skriver Romerikets Blad. Etter en ransaking skjønte de hvorfor:

I kjelleren ble det avdekket en cannabisplantasje med planter i vekst. Strømforbruket skyldes innretninger for vanning, gjødning, lys, varme og luft.

Ikke dømt for det samme

31 voksne planter og 50 småplanter ble funnet i kjelleren. Begge la kortene på bordet og erkjente at de sto bak.

Brødrene er begge dømt for de 31 voksne plantene, mens kun den yngste av de to er dømt for de 50 småplantene.

Som straff er de dømt av Nedre Romerike tingrett til henholdsvis samfunnsstraff i 237 timer og 117 timer. I tillegg til samfunnsstraffen er de dømt til inndragning av alt utstyret og 5.000 kroner.

Rett før julaften fikk de dommen forkynt i tingretten.

– Til eget forbruk

Begge de to brødrene har forklart at produksjonen var ment til eget forbruk, og at noe av det de produserte skulle deles med de som hadde lært dem å dyrke cannabis. I tingretten erkjente de å ha mottatt penger eller bytting av varer for noe av det de produserte.

Ifølge den ferske dommen fra Nedre Romerike tingrett tilsvarte plantene 2,83 kilo røykbart materiale med innhold av THC på om lag 4 prosent.

De er også dømt for å jevnlig har røyket cannabis.

Les flere saker fra Romerikets Blad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere