RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Trond Lepperød (Mediehuset Nettavisen)

Dag 4 av 22. juli-rettssaken

Sist oppdatert:
Se referatet fra dag 4 av rettssaken mot Anders Behring Breivik.

OSLO TINGHUS (Nettavisen): Torsdag fikk retten høre Breivik legge ut om om terroraksjonene han planla, men ikke gjennomførte og høre ham forklare hvorfor han valgte å angripe nettopp regjeringskvartalet og AUFs sommerleir på Utøya.

Han ble spurt ut og fortalte om det som ledet opp til selve terroraksjonen 22. juli og hvordan han produserte og plasserte bomben i regjeringskvartalet. Videre kom han med rystende beskrivelser av hvordan han hadde tenkt å likvidere Ap-topper, drap som ikke ble noe av og hvordan han opprinnelig hadde tenkt å filme og distribuere disse fra Utøya.

Retten fikk høre hans tanker om hva som er "legitime mål" og hvordan han forsvarer drap - det være seg på regjeringen og norske journalister (som han planla, men ikke gjennomførte) eller ansatte i departementene og mindreårige på sommerleir (som var blant ofrene 22. juli).

Fredag fortsetter utspørringen av Breivik med fokus på Utøya.

Under kan du lese Nettavisens referat fra eksaminasjonen av Breivik fredag, slik vi formidlet den minutt for minutt fra Oslo tinghus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere