RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dagbladet beklager Bibel-kommentar

Sist oppdatert:
Sjefredaktør Thor Gjermund Eriksen beklager at Dagbladet kalte Bibelen en «eventyrbok», etter at KrFU oppfordret til boikott av avisen.

Bakgrunnen for boikotten er at Dagbladet trykte en leder med tittelen « Jesus-debatt» søndag 21. mars i år. Her skrev avisen at Bibelen var en eventyrbok som de ikke anbefaler folk å lese.

Leder av KrFs ungdomsparti i Rogaland, Tore Johannes Berntsen, mener at Dagbladet viser en intoleranse overfor kristne som en aldri vil finne i andre uavhengige medier i Norge, og kritisterer avisens ansvarlige redaktør, Thor Gjermund Eriksen.

- Det som står under leder i en norsk avis, er avisens offisielle mening. Slike holdninger som Dagbladet her utviser, må ikke få lov til å overleve i Norge, sier Berntsen i oppropet.

- Ikke særlig vellykket kommentar

Nå beklager Dagbladets sjefredaktør Thor Gjermund Eriksen lederen.

- Vår tredjeleder skal være en morsom kommentar. Denne var ikke særlig vellykket. Vi burde ikke brukt ord som eventyrbok om Bibelen, sier Eriksen til Journalisten.

Men Eriksen har ikke sans for boikott-trusler, og mener slike aksjoner tyder på hårsårhet. Han sier det ikke er noe nytt at konservative kristne og Dagbladet står steilt mot hverandre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere