RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dagbladet dementerer ikke

Sist oppdatert:
Dagbladet vil ikke dementere oppslaget der tidligere redaksjonssjef Jørn Wisløff ved NRK Finnmark henges ut som illojal. - Vi har gode kilder, sier Hege Duckert i Dagbladet

Advokat Per Danielsen hadde gitt Dagbladet frist til klokken 16 på å bekrefte at morgendagens avis vil inneholde et dementi på påstanden om at Wisløff tipset TV 2 om en nyhetssak Dagsrevyen valgte å ikke kjøre. Ellers truer hans klient, tidligere redaksjonssjef Jørn Wisløff ved NRK Finnmark, med å saksøke avisen.

I svaret, som kom på faks til Danielsen, skriver stedfortredende sjefredaktør Hege Duckert at Dagbladet har gått gjennom saken på ny.

Duckert viser til medieoppslag der Danielsen har uttalt at han og Wisløff vil kunne motbevise Dagbladets oppslag. Dagbladet vil ta stilling til en slik bevisførsel, men skriver at de ikke har opplysninger nå som gir grunnlag for et dementi.

«Derfor er det en åpenhet for korreksjoner på ethvert stadium av en sak,» heter det i faksen.

Optimistisk Danielsen
- Jeg oppfatter dette som en mulighet for at oppslaget kan bli rettet. De har en åpenhet – ligger i det at grunnlag for en dialog. Det vil vi vurdere, sier Danielsen til TV 2 Nettavisen.

- Hvor stor tålmodighet har dere?

- Vi vil ha sak - spørsmålet er om Dagbladet frivillig kan dementere allerede nå. Det er det vi arbeider for. Det hadde vært greit, fordi saken er ikke så vanskelig, sier Danielsen til TV 2 Nettavisen.

- Så dere vil se hva som havner i avisen i morgen før dere gjør noe mer?

- Ja.

Dementerer ikke
Men fungerende sjefredaktør Hege Duckert i Dagbladet bekrefter overfor TV 2 Nettavisen mandag kveld at morgendagens Dagbladet ikke kommer til å inneholde noe dementi.

- Sånn vi opplever det nå, har vi så gode kilder at vi ikke kommer til å dementere, sier Duckert til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere