RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dagbladet-reportere som Nokas-vitner

Sist oppdatert:
Tre Dagbladet-reportere er stevnet som vitner i Nokas-rettssaken. Som en konsekvens kan de bli nektet å dekke rettssaken.

Frode Hansen, Nicolai Heyerdahl og Jørgen Tangnes sto 13. april bak artikkelen «Toska vil redde samboeren» i Dagbladet. Her sto det blant annet at Toska kom til å hevde at Lars-Erik Andersen ikke deltok i ranet. Disse opplysningene har fått hans forsvarer Steinar Wiik Sørvik til å stevne de tre reporterne som vitner i saken, skriver Dagbladet.no.

Kan bli nektet
Heyerdahl har sluttet i Dagbladet, mens Frode Hansen og Jørgen Tangnes etter planen skal dekke rettssaken for avisa. Nå kan de bli nektet å følge den av sorenskriver Helge Bjørnestad i Stavanger. Årsaken er at et vitne ikke kan høre forhandlingene før de selv avgir forklaring. De tre er satt opp som vitner mot slutten av Nokas-saken.

Men Dagbladets nyhetsredaktør Eivind Ljøstad håper dette problemet vil løse seg.

- Våre viktigste reportere
- Det vil være absurd hvis ikke hele vårt krimteam skal kunne dekke Nokas-saken. Hansen og Tangnes er våre viktigste reportere på saken, sier han til TV 2 Nettavisen.

Alle de tre reporterne har nå vært inne til avhør. Reporter Frode Hansen sier til Dagbladet.no at politiet ønsket å få oversikt over hans kontakter i de kriminelle miljøene, opplysninger han verken kunne eller ville gi.

Beskytter kilden
At de er avhørt og kalt inn som vitner, mener nyhetsredaktør Eivind Ljøstad er uproblematisk, men han tviler på at politiet vil ha særlig nytte av den informasjonen de kan gi.

- Nå vet ikke jeg hva politiet ville vite, men kildevernet er absolutt hos oss. De får neppe vite mer enn det som sto i artikkelen, sier Ljøstad til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere