RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Daglig innstillinger på Flesland

Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
Flyruten mellom Oslo og Bergen blir stadig rammet av sykdom blant kabinansatte og dårlig vær.

I løpet av desember, januar og februar ble nesten 100 rundturer mellom Bergen og Oslo innstilt. Årsaken skal være mye sykdom blant kabinansatte og dårlig vær.

Distriktssjef Arnt Haugland i SAS Braathens mener at SAS Braathens til tross for innstillingene alt i alt har hatt høy regularitet. Ifølge Haugland har tekniske problemer med flyene og dårlig vær på Flesland og Gardermoen vært årsak til 30 prosent av de innstilte flyavgangene.

Høyt sykefraværet, spesielt i februar, har også vært en viktig årsak til at flyavganger er blitt innstilt.

- Vi har hatt en del tilfeller der det har vært umulig å få vikarer til å overta raskt når et besetningsmedlem plutselig blir syk og ikke kan jobbe. Vi må av sikkerhetshensyn ha en kabinansatt per 50. flysete om bord. Skal det etter reglene være fire ansatte i kabinen, er det ulovlig å fly med tre. Hvis en fra kabinbesetningen plutselig blir borte fra jobb, og vi ikke får tak i vikar, kan derfor ikke flyet ta av, sier Haugland til Bergens Tidende.

Haugland avviser at selskapet innstiller fly på grunn av for få reisende

En annen årsak til at det har vært mange innstillinger på flyavganger mellom Bergen og Oslo er at fly og besetningsmedlemmer som normalt skulle gått til Bergen omdisponeres for å berge trafikken på en annen rute.

SAS Braathens forklarer dette med at selskapet vil gjøre ulempene «minst mulig for våre passasjerer».

- Hvis det oppstår sykdom blant besetningen på en flyrute, som har få avganger daglig, velger vi å omdisponere og heller kansellere en avgang på de mest trafikkerte rutene, eksempelvis Bergen - Oslo. Her går flyene ofte med bare en halvtimes mellomrom. Et kansellert fly mellom Bergen og Oslo får skaper mindre ulemper for passasjerene enn om vi innstiller en avgang fra eksempelvis Oslo til Alta, der man gjerne må vente i mange timer på neste fly. På Bergen - Oslo har vi tross alt 20 avganger daglig, er svaret fra SAS Braathens.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere