RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dagligvarehandelen vil lagre bilder i 90 dager

Sist oppdatert:
Dagligvarebransjen får ikke lov til å lagre videoopptak fra butikkene i mer enn én uke. Nå krever bransjen at den blir likestilt med banker og postkontorer.

Det er Personvernnemnda som har bestemt at dagligvarebransjen må slette kameraopptak fra butikker etter sju dager. For banker og postkontor går grensen ved 90 dager.

En av grunnene til forskjellen er de store pengesummene som håndteres, en annen at det tar tid å avsløre underslag og bedragerier.

Nå protesterer NorgesGruppen på forskjellsbehandlingen og skriver i et brev til Datatilsynet at dagligvarebransjen på sett og vis har overtatt kontanthåndteringen som banker og postkontorer hadde før, skriver fagbladet Dagligvarehandelen.

Bransjen peker på at det hvert år blir begått flere hundre bedragerier i norske butikker, men ettersom opptakene slettes allerede etter sju dager, mister politiet viktige bevis for å avsløre de kriminelle.

I dag er det såkalt Bank i butikk i 1.100 av NorgesGruppens forretninger. Post i butikk finner man i 585 av forretningene. Til sammenligning er det bare 30 postkontorer igjen i Norge, sju av dem i Oslo. Mens DNB helt har sluttet å ha kontanter i sine filialer, håndterte NorgesGruppen 3 millioner pengetransaksjoner med en samlet sum på over 10 milliarder kroner i 2013.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere