RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dagsavisen-journalist beskutt

Foto: Snorre Brenne (TV 2)
Sist oppdatert:
Mens Dagsavisen-journalisten sov i telt i hagen med sønnen sin, ble huset beskutt.

Politiet i Follo har satt i gang full etterforskning etter at huset til en journalist ble beskutt i natt, melder TV 2 Nyhetene.

Nina Johnsrud er krim-reporter for Dagsavisen og har i en årrekke jobbet med drapssaker og de største kriminalsakene i Norge.

- Skremmende og uvirkelig
I natt sov hun i telt i hagen sammen med sønnen sin. Men da hun våknet i morges, fikk hun en ubehagelig overraskelse. Noen hadde skutt mot huset hennes på Oppegård, bare meter fra der hun sov.

- Jeg syns dette er skremmende og uvirkelig. Jeg føler meg i en sårbar situasjon, siden jeg er alene med mine mindreårige barn. sier journalisten til TV 2 Nyhetene.

- Dette er spesielt tøft i forhold til mine små barn. Det er ekkelt å tenke på at jeg lå i teltet rett ved siden av. Hvem som helst kunne gått inn.

Johnsrud tror skuddene er ment som en advarsel mot henne som journalist.

- Jeg er overbevist om at dette har sammenheng med jobben min, men jeg vet ikke hvilken sak det gjelder, sier Johnsrud, som ser på skuddene som en advarsel.

Torshov-drapet
Den siste saken hun har skrevet om er drapene på Torshov. Der ble en 41 år gammel kvinne ble drept etter at Tanja Petrusson døde av en heroinoverdose. Kjæresten til Tanja Petrusson og en annen mann er etterlyst og siktet for drapet på 41-åringen.

- Jeg har snakket med nær familie av dem som er etterlyst. Men det er ingen signaler om at noen er sinte på meg, sier Johnsrud.

Journalisten synes det er rart at det ikke er lagt igjen noe beskjed etter skytingen.

Verken Johnsrud eller hennes to barn hørte skuddene, men en nabo skal ha hørt dem.

- Våpenet som ble brukt er finkalibret. Det brukes vanligvis ikke til å drepe. Men hun som ble drept på Torshov, ble drept med et finkalibret våpen, sier Johnsrud til TV 2 Nyhetene.

- Alvorlig
Dagsavisen-journalisten har tidligere mottatt trusler etter artikler hun har skrevet om kriminelle miljøer, men hun fikk ingen forvarsel om skuddene mot huset hennes i natt.

Generalsekretæren i Norsk presseforbund Per Edgar Kokkvold mener skuddene er et angrep på en samfunnsinstitusjon.

- Når man skyter mot en journalist eller mot huset til en journalist, så gjør man også noe mer enn det. Man utfordrer en viktig institusjon i samfunnet som avdekker kriminelle hendelser. Slik sett er det en alvorlig forbrytelse, sier Kokkvold til TV 2 Nyhetene.

Kokkvold mener journalister må forberede seg på flere slike hendelser:

- Fortsatt så skjer ikke dette ofte, men det kommer til å skje oftere fordi samfunnet kriminaliseres, sier Kokkvold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere