Damene sjefer i sengen

Samleiet er viktigere for kvinner enn for menn, ifølge ny norsk undersøkelse. - De unge mennene sitter igjen alene på gutterommet og onanerer, hevder sosiologiprofessor.

08.09.03 09:07

Kyss, kos, klem og kjærtegn er faktisk viktigere for menn enn for kvinner. Dette er ifølge Aftenposten aktiviteter som gir menn høy tilfredshet, og som de savner.

- Dette er overraskende og helt nytt. Det er vanskelig å si hvorfor, men det kan tenkes at kvinnen har større evne til å nyttiggjøre seg hele spekteret av følelser og aktiviteter, sier sosiologiprofessor Willy Pedersen som står bak undersøkelsen.

2700 spurt

2700 unge kvinner og menn ble fulgt i sju år fra tenårene til langt inn i 20-årene. 84 prosent av kvinnene og 74 prosent av mennene sier de er " tilfredse" eller "svært tilfredse" med sexlivet, mens 10-15 prosent var "klart" eller "noe" utilfredse.

Studien avdekker også at forskjellene mellom kjønnene har ø kt. Jentene debuterer først, får kjæreste tidligere og blir samboere før sine jevnaldrende menn.

Mest fornøyde var de som har hatt flere partnere. Men de som er seksuelt aktive - uten å ha fast partner - er minst tilfredse. 17,8 prosent hadde ikke hatt en sexpartner i løpet av det siste året og ble ikke spurt om seksuell tilfredshet.

"Sitter alene igjen"

- Jentene har endret seg mye på disse feltene de siste ti årene. Det som er bekymringsfullt, er unge menns utvikling. Litt satt på spissen kan vi si at de sitter igjen alene på gutterommet og onanerer mens de unge kvinnene går ut i verden og lever ut sin nye, frigjorte seksualitet, sier Pedersen til Aftenposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.