RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ifølge forskningsoverlege Charlotta Pisinger ved Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed, er håpet at dette vil motivere røykerne som de tradisjonelle røyke-stopp tiltakene ikke har hjulpet.
Ifølge forskningsoverlege Charlotta Pisinger ved Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed, er håpet at dette vil motivere røykerne som de tradisjonelle røyke-stopp tiltakene ikke har hjulpet. Foto: Frank May (NTB scanpix)

Danske kommuner tilbyr røykere penger for å stumpe sigaretten

Sist oppdatert:
I et forsøk på å hjelpe storrøykere til å stoppe å stumpen den skadelige uvanen vil flere tre danske kommuner gi 1200 kroner dersom de holder seg unna nikotinen i minimum 6 uker.

Dette er første gang danske innbyggere tilbys penger for å stumpe røyken i Danmark. Det skriver Newsbreak.dk

Ifølge forskningsoverlege Charlotta Pisinger ved Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed, er håpet at dette vil motivere røykerne som de tradisjonelle røyke-stopp tiltakene ikke har hjulpet.

Les også: Nå er det vanligere å snuse enn å røyke blant unge

Inspirert av USA

- Røyking er den største utfordringen for folkehelsen i landet. Derfor blir vi nødt til å undersøke hvordan vi kan hjelpe med å redusere antall røykere, og spesielt dem som sliter aller mest, sier Pisinger.

Inspirasjonen til det noe uvanlige prøveprosjektet har Danmark hentet fra USA. Der har blant annet ansatte i flere bedrifter mottatt en bonus på 10.000 kroner dersom de har stumpet sigarettene.

Les også: Røyking i Norge er halvert på ti år

Gjelde for utsatte røykere

Viser det seg å virke ser den danske organisasjonen Kræftens Bekæmpelse at tilbudet utvides.

- Dette skal i så fall gjelde særskilt for utsatte røykere, slik som gravide, personer med kols eller pasienter som er i behandling for kreft, sier prosjektleder i organisasjonen Niels Them Kjær.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere