RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dårlig branntilsyn i 31 kommuner

Myndighetene reagerer på dårlig branntilsyn i hele 31 norske kommuner.

Kommunene har mottatt varsel fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) om at de vil få tvangsmulkter dersom tilsynsrapportene ikke er innsendt innen 1. september. Kommunene må opplyse DSB om fjorårets tilsyn, samt hvordan branntilsynene blir både i år og i årene framover.

Dette melder Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Tilsynet gjelder kommunale bygninger og områder der brann kan føre til tap av mange liv, såkalte særskilte brannobjekter. I Norge er det over 30.000 slike brannobjekter. Her må eierne dokumentere kontrollvirksomheten.

– Tilsyn er det viktigste forebyggende tiltaket myndighetene har for å påse at eiere og brukere av for eksempel sykehjem, sykehus, forsamlingslokaler og store industribedrifter følger opp brannsikkerheten i tråd med lovgivningens krav. Hensikten med tilsynet er å forebygge tap av liv, helse og store verdier som følge av brann, sier senioringeniør Tor Bergersen i DSB til ANB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere