*Nettavisen* Nyheter.

Datafesten er i gang

HAMAR (TV 2 Nettavisen): Uten å ofre en tanke på sol og fjell, samler 5000 ungdommer seg i Vikingskipet for å sitte foran en datamaskin.

24.03.05 16:25

The Gathering, eller TG blant kjennere, har blitt arrangert hver påske siden 1992, og har de siste årene kjempet om å inneha tittelen som verdens største dataparty.

Totalt samles 5200 personer i dette gigantarrangementet hvor hver person tildeles 80x80 centimeters bordplass.

Deltakerne drar med seg sitt eget datautstyr og kobler seg sammen i et nettverk. Dermed kan de spille dataspill mot og med hverandre, og kopiere film og musikk i stor stil.

Sosialt
- I år spør jeg igjen: Hva i helvete gjør dere her?

Slik innledet TG-sjef Vegard Skjefstad årets arrangement. For de fleste handler dette om en mulighet til å møte likesinnede og dyrke sin fritidssyssel nummer én.

For mange er dette den eneste muligheten man har til å møte mennesker man ellers bare snakker med over internett.

Ros fra ministeren
Moderniseringsminister Morten A. Meyer åpnet arrangementet onsdag. Meyer var tilstede hele den første dagen, og fikk et godt innblikk i denne noe uortodokse påsketradisjonen.

Mens mange er skeptisk til TG grunnet den utbredte piratkopieringen, var Meyer svært positiv og lovte en støtte på 150 000 kroner til neste års arrangement.

Han fullroste også de rundt 180 frivillige som står bak arrangementet.

Stor aktivitet
Aktivitetsnivået i Vinkingskipet vil være høyt de nærmeste dagene.

Klikk på bildet for å forstørre.

I tillegg til det rent sosiale, spilles det spill, man laster ned filmer og musikk, og man kan delta i en lang rekke konkurranser i alt fra resirkulering av avfall til 3D-animering. Foredrag og kino står også på programmet.

Natt til torsdag var det nesten like høy last på TGs interne nettverk som på NIX - knutepunktet for nesten all internettrafikk i hele Norge.

Diskuter The Gathering her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag