RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Datarot hos politiet

Sist oppdatert:
Politiet må åpne åtte til ti forskjellige databaser dersom de skal finne opplysninger om mistenkte.

- Tid er dyrebart i politiets arbeid, og det er utrolig mye å hente dersom vi hadde hatt datasystemer som kommuniserte med hverandre, sier leder for Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen til Dagsavisen.

Han forteller at datarotet fører til mye frustrasjon blant allerede pressede polititjenestemenn, og koster årlig millioner av kroner i inneffektivitet.

Ressurskrevende
Ifølge bladet Politiforum er politiets datasystem i dag utrolig ressurskrevende fordi datasystemene blant annet ikke kommuniserer med hverandre.

En polititjenestemann på operasjonssentralen må koble seg opp mot mellom åtte og ti ulike datasystemer for å finne alle mulige opplysninger rundt en mistenkt person. I mellomtiden kan det gå verdifulle minutter bort mens en operativ patrulje ute på stedet venter på opplysninger som forteller om en person er voldelig, om han har våpen, og om det bor flere mennesker sammen med ham på adressen der politiet vil pågripe mannen.

Nytt dataprosjekt
Arne Johannessen setter stor lit til et dataprosjekt som nå er i gang for hele justissektoren. Blant annet jobbes det med å finne en løsning der utegående politifolk kan ha en form for bærbar PC med seg. Dette kan trolig være på plass allerede i løpet av året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere